.. / / / 22.01.2002

Razpis za 6. festival Break 21

Do 1. marca 2002 se lahko mladi neuveljavljeni ustvarjalci z različnih področij (teorije, vizualne umetnosti, performativne umetnosti, intermedijske umetnosti, gibljive slike, glasba in zvok, arhitektura, uporabne umetnosti, kulinarika) prijavijo na letos že šesti Break 21 - mednarodni festival mladih neuveljavljenih ustvarjalcev.

Vse in še več v zvezi z festivalom si lahko preberete na splenti strani www.break21.com, na festival Break21 lahko prijavite vsa dela, ki spadajo v katero koli izmed področij festivala Break21 (teorija, vizualne umetnosti, performativne umetnosti, intermedijske umetnosti, gibljive slike, glasba in zvok, arhitektura, uporabne umetnosti in kulinarika).

Podatki, ki jih morate navesti oziroma upoštevati v prijavi:
Opis umetniškega dela (opis umetniškega dela bo objavljen v zborniku)
Audio in vizualna predstavitev (VHS, S-VHS, zgoščenka, CD-ROM, DVD, diapozitivi, fotografije, skice, zapiski)
Naslov, dimenzije dela, čas za postavitev in navodila za uporabo in postavitev (prostorske zahteve, tehnične zahteve, oblika interaktivnosti in vloga udeležencev)
Upoštevali bomo dela, ki so nastala v zadnjih 10-ih letih
Za računalniško podprte projekte je treba navesti potrebni operacijski sistem in programsko opremo
Za spletno umetnost (net/web/internet/online art) - URL dela je treba prijaviti na spletni strani www.jaka.org/break
Za predstavitev oblek (modna revija) morajo biti oblačila v velikosti konfekcijske številke 36/38 za ženske in 48/50 za moške. Vsak oblikovalec lahko predstavi kolekcijo, v kateri je od min. 3 do max. 5 ženskih ali moških oblek. Oblikovalci sami poskrbijo za čevlje (št. 39/40 za ženske ter št. 44/45 za moške) in vse dodatke. Organizator bo poskrbel za šminko, frizuro, izbor manekenk in glasbeno ozadje.
Stripe pošljite na kvalitetnih črnobelih kopijah formata A4, tekst naj bo v angleškem jeziku, število strani ni omejeno
Kulinarika - natečajna prijava naj vsebuje predstavitev dveh jedilnikov (mesni in vegi) s tremi hodi. Stroški nabave surovin za en jedilnik ne smejo presegati 3 EUR.
Kratka biografija avtorja in predstavitev ostalih sodelavcev pri projektu
Ime in priimek, naslov, poštna številka, mesto, država, telefon, faks, e-mail, URL

Vašo prijavo pošljite vključno do 1. marca 2002 na naslov:

Študentski kulturni center
Break 21
Kersnikova 6
SI - 1000 LJUBLJANA

ali po elektronski pošti: break21@k6-4.org

Pomembno:

Ker prijavnega materiala ne vračamo, prosimo ne pošiljajte originalnih del, stroške pošiljanja pa nosi pošiljatelj. Za potrebno dokumentacijo za začasni izvoz /uvoz razstavnih rekvizitov in predmetov (ata carnet) poskrbijo avtorji sami pri svojih lokalnih institucijah.

V izogib uvoznih dajatev pri pošiljanju VHS kaset in CD-jev je potrebno priložiti dokumentacijo, iz katere je razvidno, da material ni namenjen komercialnemu predvajanju. Za morebitna potrebna potrdila obvestite organizatorja.

O izboru del vas bomo obvestili do 15. marca 2002, celotni rezultati natečaja pa bodo objavljeni na spletni strani. Dodatne informacije: break21@k6-4.org.

Za Break 21

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Break 21 - thumbnail

Break 21