.. / / / 05.04.2000

Veliki test stranišč, drugi del

Ku-ku, spet smo tu. Vabimo vas, da si ogledate še nekaj lokacij za odlaganje odvečnih telesnih sokov in sprijetega materiala. Glede na to, da vas je prvi del nepopisno navdušil in ste že preverili, ali so podatki pravilni, vam sedaj predstavljamo še nekaj primerkov, da vam ne bo zmanjkalo dela.

Kdor je zamudil prvi del, naj si ga NUJNO ogleda, za vsak slučaj pa ponovno objavljamo legendo:

Legenda:

katastrofa;
neprebavljivo;
lahko bi bilo bolje;
komsi komsa;
prou fino;
direkt za piknik.

Marilyn's

Njihov WC ni ravno po najnovejši modi, se pa odlikuje po lesenih sedalih na školjkah in solidni higieni. Na steni nad obema školjkama so še ostanki avtomatov za podajanje papirja, namenjenega prekrivanju deske, vendar sta očitno bila oba žrtvi kakega pobesnelega gosta (verjetno mu film ni bil všeč). V zraku je sicer komaj zaznaven, vendar v bližini školjk vseeno prisoten pridih straniščnih vonjav. Na sploh je to precej prijeten in malo obiskan hram človeških iztrebkov.


WC papir: +
Milo: +
Brisače ali sušilnik: +
Deska na školjki: +
Papir za prekrivanje deske: -

Vonj: 4
Estetika: 3
Higiena: 5
Skupna ocena: 4

Desetka - akademija za biljard

Tu naj vas zaklenjena vrata, ki preprečujejo dostop do školjke, katero si strastno želite obiskati, nikar ne prestrašijo. Le pogumno stopite do šefeta za računalnikom (poleg vhoda) in ga poprosite za ključ. Stranišče je čisto simpatično, higienično, 'pa tudi umivanje ga ne spravi stran'. Žal si nisem ogledal kabine s školjko, vendar je po ostalem sodeč nadvse primerna.


WC papir: +
Milo: +
Brisače ali sušilnik: +
Deska na školjki: +
Papir za prekrivanje deske: ?

Vonj: 5
Estetika: 4
Higiena: 5
Skupna ocena: 4

Corner Pub

Glede na to, da se Corner pub trudi biti bolj 'ta nobel' lokal, bi me lahko prijetno presenetili s papirjem za prekrivanje sedala školjke. No, pa me niso! Zato pa vtis takoj popravi izredno globok relief ženskega akta. Vendar naj se vam sline kar nehajo cediti, namreč deklič je upodobljen le od pasu navzgor, kar pa mislim, da nekaterih vseeno ne bo ustavilo, da ne bi takoj zdrveli pogledat, kako to zgleda. V splošnem so pubi malo kičasti, ta pa je v stranišču kar malo preteran. Ročke za doziranje vode so bele z zlatimi obrobami v nekem kvazi starem stilu. Zlato in belo, kot med in mleko. Pa ja ne bom uriniral v raju. Če ne znate italijansko, naj vas opozorim, da je F za mrzlo (freddo) in C za toplo (caldo) vodo.


WC papir: +
Milo: +
Brisače ali sušilnik: +
Deska na školjki: +
Papir za prekrivanje deske: -

Vonj: 5
Estetika: 4
Higiena: 6
Skupna ocena: 5

Jazz Club Gajo

Dame in gospodje, končno se je zgodilo. Neverjetno, a resnično. Končno sem po dolgotrajnem iskanju v potu svojega obraza našel stranišče, kjer imate na steni poleg školjke tudi avtomat za podajanje papirja, ki je namenjen zaščiti vaše velecenjene zadnje plati pred mikrobi in bakterijami. Moje navdušenje je bilo neizmerno, solze sreče so mi polzele po licih in radostni vzkliki so odmevali po sanitarijah. O.K. cut the crap! Torej vonj je nevtralen, poleg papirja za prekrivanje deske so prisotne tudi vse ostale potrebščine, izgled je simpatičen, vendar nič posebnega. Žal higiena ni za šest, saj podobo kazijo uporabljene brisače za roke, ki so ostale brez svojega prostora v smetnjaku in pa dve telesni dlaki, ki ju je nekdo pozabil na robu školjke. Ker sem dobra duša, razumem, da čistilka ne more biti stalno na stranišču in paziti, kje kdo pušča svoje dlake in jim spričo neverjetnega dejstva, da stranišče premore papir za prekrivanje deske, podeljujem čisto šest in oznako ŽVPL PRIPOROČA.


WC papir: +
Milo: +
Brisače ali sušilnik: +
Deska na školjki: +
Papir za prekrivanje deske: + !

Vonj: 5
Estetika: 5
Higiena: 4
Skupna ocena: 6!

Orto bar

Kot se za pravi rock'n'roll bar spodobi, bi moralo biti stranišče v skrajno neprimernem stanju. Toda bil sem prijetno presenečen, začuda so prisotne vse nujne potrebščine razen seveda papirja za prekrivanje deske, pa tudi vonj je čisto soliden. Izgled ni nič divjega, ampak vseeno všečen, pač minimalistično bel. Samo po sebi umevno rockerji ugašajo čike na plastičnih rekvizitih in to da jasno vedeti, da tu fekalije odlagajo 'the tough guys'. Človeku užitek pokvarijo le od blatnih škornjev umazana tla in ne ravno bleščeča se školjka.


WC papir: +
Milo: +
Brisače ali sušilnik: +
Deska na školjki: +
Papir za prekrivanje deske: -

Vonj: 4
Estetika: 5
Higiena: 3
Skupna ocena: 4

Kava bar Komuna

Obup, žalost in groza. Uspelo mi je najti stranišče, ki si prisluži čistokrven šut. Ko sem si ogledal moško stranišče sem bil še kar zadovoljen, pa čeprav so bile kabine zaklenjene, potem pa sem slučajno ugledal žensko stranišče. Deska je odlomljena s školjke, mila ni, brisač za roke tudi ne, luč nad ogledalom je očitno na precej grob način zamenjala lastnika, vse je umazano. Pač pa je to stranišče uporabno za povsem drugačne dejavnosti. Tu se lahko namreč zabavate z branjem grafitov, ki jih je dovolj, da vam kar nekaj časa ne bo treba na plano. No ja, pa saj je bil že skrajni čas, da nekdo dobi oceno ŽVPL MOČNO ODSVETUJE. Saj zato jo pa imamo.


WC papir: +
Milo: -
Brisače ali sušilnik: -
Deska na školjki: -
Papir za prekrivanje deske: -

Vonj: 3
Estetika: 4
Higiena: 1
Skupna ocena: 1

Martin Vodopivec - avatar

Martin Vodopivec

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 02.11.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 42 člankov.