Ko pri nas gostujejo The Kamns

Fantje so se s svojimi beatlovskimi frizurami in belimi srajcami pojavili že v daljnem začetku devetdesetih let. A njihov navit, na trenutke mehki rock'n'roll, ki je taval nekje med pop sceno in undergroundom so opazili le najbolj vestni opazovalci glasbenega področja. O fantih kar osem let ni bilo ne duha ne sluha, zdaj pa so se znova pojavili. The Kamns.

Bend, ki si s svojimi umetnijami defitnitivno zaluži nekaj pozornosti. Bend, ki po toliko letih ostaja nespremenenjo - spremenjen. S svoje nove plate Demence so izbrali single Kakšen dan, ki se na plati skriva tudi pod naslovom Kreten (če jo boste dobili v roke - plato namreč - boste presenečeni nad izvirnimi dvojnimi imeni komadov).

Fantje so seveda posneli tudi videospot - pod vodstvom Vena, ki mi ga po ogledu videospota sploh ne bi bilo potrebno omenjati, saj je v njem kar nekaj tipično njegovih režijskih prijemov. Naj vas spomnim na Freaka od Niowt in na Larinega Norca - vse te tri spote namreč družijo posnetki "naprej nazaj", s katerimi pa si je dal Ven v Kakšnem dnevu največ duška, saj je večina spota posneta "nazaj".

No, spot je definitivno vreden ogleda in definitvno si ga boste lahko ogledali tudi v oddaji Videospotnice, kamor bo kot predlog uvrščen v sredo 19.12., ko bodo The Kamns, fantje s transcendentalnim hipijevskim pridihom tudi gostje v oddaji.

Za redakcijo Videospotnic

Irena Shyama Hlebš

The Kamns - thumbnail

The Kamns