v rubriki glasba:
.. / / / 15.03.2001

Frikaški Niowt

Videospot benda Niowt je prejšnji teden štartal na oddaji Videospotnice (TVS), ki je pred nedavnim praznovala prvo obletnico oddajanja. Če mislite, da so Niowt novi friki na sceni, se močno motite, saj je njihov prvi album Niowt (Chrom Records, '97) v Evropi in doma doživel odličen odziv tako med publiko kot med kritiki.

Med drugim so dobili tudi MARŠev Gojzar za bend leta in naj album leta 1998, koncertirali po Nemčiji in drugod po Evropi, v domačih logih pa jih ni bilo prav dosti videti. Glasbena scena je do leta nula-nula malce prosperirala in Niowt so se kot gostje pred nordijskimi pop-rockerji HIM predstavili vesoljni Sloveniji in spet doživeli dobre kritike, pred tem so se predstavili tudi na Trnfestu in še kje.

Drugi album Loverboy, katerega izzid napoveduje prav video Freak bo kot tudi prvega produciral mojster za elektronske zvoke Peter Penko, ki bo med drugim produciral drugi Siddhartin album. Videospot Freak je režiral Ven Jemeršič, posnet pa je bil na 35 mm filmski trak, kar je pri nas vse prej kot pravilo. Skupina napoveduje promocijski nastop v aprilu, o vsem pa boste pravočasno obveščeni.

Še zanimivost: Niowt baje pomeni v izgovorjavi stare Egipčanšičine "mesto."

Foto: (c) www.niowt.com

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Niowt spot - thumbnail

Niowt spot