Zmelkoow ptič spet naokoli

Dočakali smo šestega superheroja! Šest (ta številka jim očitno leži) superosebkov se je namreč zbralo na kup in se s svojo glasbeno žilico spet lotilo novega projekta. Izvalilo se je novo jajce, kot temu pravijo sami, ki ga je ponesreči povozil bager in ga tako sploščil v digitalno ploščo. Le-ta nosi celo naslov; Superheroj v akciji.

Torej so provokativni Zmelkoow spet na delu - že šestič! A le nov plošček nikoli ni dovolj, zato so se šokantni fantje in dekleta lotili tudi snemanja videospota, ki jim ga je spretno izoblikoval in dodelal AGRFT-jevski Franci Slak. Izbrani komad je Poredni gosti in tako so svoji zbirki spotov, dodali še enega, v katerem je prav tako očitna njihova poredna in žurerska narava.

Glede na tematiko zgodbice, ki so si jo Zmelkoowi izbrali, bi lahko spot posledično povezali s črnskim princem Will Smithom in njegovim Wild wild west. A podobnost je res le v nekaj besedah - divji zahod pač. Zgodbica, ki je v slovenski inačici očem nekako prikrita je drugačna, glavne osebe so drugačne in navsezadnje je tudi njihov obhod in namen po lokalih divjega zahoda drugačen - poleg tega pa so obiskali le enega in ta je prav blizu.

Teksaška vrata in kavbojske navade so posneli kar v naši podalpski deželici. Kje, kako in koliko denarja so dali za pijačo, ki jo v spotu pijejo (te baje ni bilo malo in je zaradi tega to najdražji spot), pa bomo poskušali izvedeti 7.11. v Videospotnicah, ko bodo Zmelkoow tudi gostje in ko bo kot predlog na lestvico prišel tudi spot.

Za redakcijo Videospotnic

Irena Shyama Hlebš

Zmelkoow ptich - thumbnail

Zmelkoow ptich