.. / / / 11.10.2001

Zastonj na net?

Na slovenskem internetu se zopet nekaj premika. To pot je za tektonske premike odgovoren novi ponudnik internetnih storitev Voljatel komunikacije d.d.. VoljaTel se je očitno odločil, da bo zakorakal na slovenski splet z velikimi koraki, saj ponuja vsem potencialnim internetnim uporabnikom brezplačen in povsem zastonjkarski dostop do interneta.

Seveda, to ne pomeni povsem zastonjkarskega surfanja saj boste morali še zmeraj plačevati telefonske impulze našemu najlubšemu telefonskemu ponudniku (impulz za dostop na linijo 0889 = 2,5 tolarja oz 1,25 v večeni tarifi), pa vendar Voljatel ne ponuja samo tega.

Paket VOLJA poleg dostopa do interneta vključuje tudi poštni predal velikosti 10 MB ter prostor za spletno stran enake velikosti. Uporabnikom pa je omogočeno tudi branje e-pošte preko spleta (t.i. Webmail), preusmeritev e-pošte in spremljanje statistike klicnih dostopov.

Vsekakor, dobra novica za vsakega nadebudnega surferja. Seveda pa se lahko upravičeno vprašamo, kaj se bo iz takega projekta izcimilo saj je velika večina takšnih in podobnih projektov v tujini gladko propadlo, če pa tu v zakup vzamemo še specifičnost slovenskega internet prostora ter prisotnost velike ptice, ki uspešno brani svoj monopol je uspeh le tega resnično vprašljiv.

Povezave:
www.volja.net

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.

Voljatel - thumbnail

Voljatel