v rubriki dogodki:
.. / / / 07.06.2004

D.D.V. in Gabba Gabba v Ortu

The Ramones so sredi sedemdesetih znova poskrbeli za eno številnih glasbenih revolucij v rock glasbi - preprosto oblečeni fantje, z dolgimi lasmi in sončnimi očali, z razmeroma preprostimi besedili, ki pa so pogosto skrivala mnogo več in ? seveda, tremi akordi na kitari.

V soboto, 29. maja smo bili v ne ravno polnem Orto baru priča najboljšemu možnemu poklonu na legendarne The Ramones - seveda z glasbo. Nekateri tej glasbi pravijo punk, drugi pa rock'n'roll, a naj bo, kar je, vsi vemo, da gre za odlično glasbo.

Prvi so oder zasedli naši D.D.V., ki so v nasprotju s pričakovanji igrali skoraj izključno lastne skladbe, ki jih najdete na prvencu Davek na dodatne vibracije, seveda pa je v njihovi glasbi moč čutiti legendarnih Ramonesov. Za piko na i so D.D.V. predstavili novo skladbo, ki bo najbrž kmalu postala hit ? Miki Miška je peder, komu jo bodo posvetili, pa najbrž ni treba povedati, kaj?!

Kmalu za njimi pa so na oder prišli še splitski Gabba Gabba, kjer že ime pove, do so njihovi daleč največji vzorniki. Kvartet preigrava izključno skladbe Ramonesov in to ne le tistih najbolj znanih skladb, temveč pogosto posegajo tudi po manj znanih skladbah, ki pa so bile pri poslušalcih ravno tako toplo sprejete.

Kot sem omenil že v uvodu, Orto ni bil ravno nabito poln, prisotni pa so na vso moč uživali v glasni glasbi, ki je odmevala iz zvočnikov. Niso bili pa le Gabba Gabba tisti, ki so krepko dvigovali povprečje let, saj je bilo tudi med poskočnim občinstvom moč opaziti kar nekaj takšnih, ki so morda Ramonese spremljali že v njihovih začetkih.

Vsekakor pa je treba poudariti, da je Tribute to Ramones koncert nekaj posebnega in lahko le upamo, da se bo zgodil tudi prihodnje leto in da se bo iz ljubljanskega Orta razširil tudi v druga slovenska mesta in druge klube.

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Ramones - thumbnail

Ramones