v rubriki dogodki:
.. / / / 02.09.2004

Sindustry v Divači

Končno in po dolgem času je tudi ŽVPL-ju uspelo priti na enega od velikih glasbenih podvigov, ki se jih lotevajo pri Explicit Musicu. Sindustry je že tradicionalna zaključna plesna prireditev pred pričetkov šolskega leta, prostor za rajanje pa je zopet posodilo letališče Divača.

Kako leto nazaj sem se v šali pritoževal, da morajo bolj pozni obiskovalci kluba Lipa parkirati svoje konjičke kar nekje na njivi. Hja, tu drugje kot na travi sploh ni bilo možno parkirati. Letališče Divača je namreč vsaj kak kilometer oddaljeno od najbližje asfaltirane ceste, tako da bi kak bolj mestno orientirani žurer celo zadevo označil kot nekje "bogu za leđima".

A izbira kraja je vsekakor imela svoje prednosti: muzika ni motila nikogar, prostora za parkiranje je bilo ogromno mnogo in če si kje kaj polil ali vrgel ven iz želodca, je namesto grdega fleka na parketu na tem mestu naslednji dan bujno rasla trava. Torej, izbira lokacije in dostopnost sta prvi svetli točki te prireditve.

Beseda o organizaciji. Trije dance floori, lepo število naših in tujih Djev (jih ne bom našteval, saj so bili našteti v vsaj treh napovedih na vsaj treh različnih spletnih straneh), spodobno dolgi šanki in še kar hitra postrežba, ponudba je bila sicer malo okrnjena, cene pa kar malo preveč navite (0.33 litra oziroma mala rdeča pločevinka Uniona za 500 SIT, za pol prsta Smirnoff vodke 600 SIT - halo!!).

WCjev je bilo skoraj zadosti oziroma so bile vrste pred njimi kratke, sedišč za utrujene žurerje tudi skoraj zadosti, nekaj štantov z majčkami, Cdji in bižuterijo je kar lepo popestrilo zadevo, za večino folka pa je bil šotor z okrepčili ? sendviči, pa ker lep kos pice za 600 Sit ? še najljubše postajališče med žurom.

Zanimiv je bil tečaj evra: v šotoru z okrepičili je bil en evro vreden 150 SIT (sendvič s tuno, recimo je stal 600 SIT ali 4 evre), če pa si šel petnajst metrov naprej, so na šankih bili prilepljeni listki z napisom "1 evro = 200 SIT". Zanimiva devalvacija! Mogoče sem preveč pikolovski. Drugače je bilo za varnost in zdravje dobro poskrbljeno. Vse polno redarjev, rešilni avto, celo gasilci so bili zraven, mrki varnostniki... Organizacija je svoje delo izpeljala dobro in korektno.

Beseda o žuru. Trije simultani dance floori so bili vedno hvaležna poteza in tudi tu se je podobno izkazalo. Pretakanja med njimi je bilo bolj malo, izgleda da je vsak žurer našel svoje mesto in tam ostal povprečno vsaj dve uri, potem šel malo pogledat naokoli, pa se spet vrnil. Techno floor je bil še najbolj nabit, sledil mu je Fusion, zadnji je bil po zapolnjenosti Goa Trance floor.

Žur se je začel uradno že ob 18.30, čeprav tja do enajstih zvečer na prizorišču nisi videl drugega folka kot tistega, ki mu je okoli vratu bingljala zelena izkaznica: photo, press, staff, guest in management. Ostali folk se je raje zadrževal zunaj, se veselo družil in še bolj veselo praznil vse možne vrste in količine s seboj prinešenih osvežilnih pijač. Šele po enajsti uri zvečer se je prizorišče začelo malo bolj polniti. Ob polnoči je zapolnjenost doseglo višek (okoli 60% vsega žurerskega prostora) potem pa številka žurerjev vse do uradnega konca ni pretirano upadala. Kakih večjih izgredov ni bilo, kar je ? če računamo količino zaužite pijače krat število žurerjev ? lep dosežek.

DJi so muziko vrteli zelo dobro, saj negativnih kritik kljub lepemu številu anketirancev nisem dobil. Če odštejemo kritike na račun Chrisa Lieblinga, ki je bil napovedan, a se ni pojavil, baje zaradi bolezni. Slišale so se še druge govorice, a dajmo raje o dejstvih: človek je bil napovedan, ni ga bilo, žur je kljub temu po mnenju večine anketirancev bil, citiram: ?Fuuuuul dobr, stari, ej, kje bo ta fotka??

Beseda o folku. Isto kot pri podobnih zabavah: dudke, modra čupa, veliko raznobarvnega perja in veliko golih stegenc. Tu moram čestitati tamkajšnjim žurerjem in žurerkam, jaz sem bil v kavbojkah in srajci, pa me je na trenutke prav pošteno zeblo, določene pupe pa so okoli skakale samo napol oblečene, pa tudi žurerje so bili nekateri kar zgoraj brez. Neverjetno, folk je bil pa res poln adrenalina? ali česa drugega.

Med folkom so se smukale tudi zelo luštne hostese in ponujale lambarje (vedra po slovensko), polne dobre pijačke, pa še z nekimi tubami so skakale naokoli. Svojevrsta pojava so bili varnostniki, ki so nam fotografom nekaj časa pustili slikati Dje, potem pa kar naenkrat nismo smeli niti blizu njih. Bolj ko je šla zabava h koncu, bolj so bili pasji. Pa so najbrž že imeli svoje razloge.

Končna beseda: zadeva je več kot uspela, folk se je domov vračal zadovoljen in potešen, veliko tudi na račun tega,da so bili redarji pri WCjih prav neverjetno prijazni in parčkov, ki so se hoteli imeti radi, niso metali iz WCjev (če bi se kaj takega dogajalo v K4, bi on in ona po zraku letela iz diskača), incidentov ni bilo, žura pa tak, da smo nekateri potem prespali skoraj vso nedeljo.

Naslednjič pa - spustite malo cene, fantje, večina folka ni ravno milijonarjev.

Gregor Logar - avatar

Gregor Logar

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 19.09.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 33 člankov.

Zakaj vsi gledate v moj klobuk? - thumbnail

Zakaj vsi gledate v moj klobuk?