v rubriki dogodki:
.. / / / 21.11.2003

Exclusive Clubbing Part Deux: Heroes of Punishment

Exclusive Clubbing so dogodki, ki jih K4 organizira skupaj z Downloads, dogaja pa se enkrat na mesec. Drugi Clubbing je zapolnil K4 do zadnjega kotička, tako da so preplašene garderoberke že okoli enih zjutraj s čepele pred listkom GARDEROBA ZAPOLNJENA in s prastaro kretnjo navzgor obrnjenih dlani kazale, da so dogodki izven njihovega nadzora. Zakaj toliko folka? Morda zaradi odlične izvedbe pri prvem eventu, bolj verjetno pa zato, ker je tokrat bil vključen tudi Official After koncerta Laibach v Ljubljani. Erst tanz mit Laibach, dann tanz mit K4 und bring viele Freunden mit.

No, vsega pa tudi Laibach ni kriv. Veliko so "zagrešili" tudi sami organizatorji, saj so preskrbeli dva znana Dja, Glenna Wilsona in Miss Kittin, (ki je sicer bila posebna gostja skupine Laibach). Gospodični Mucki je skupaj z Dojajo in Bizzyjem uspelo manjši štirkin floor totalno nabiti, kar je tam dosti redek pojav. No ja, vseeno mala malica za Kittin, ki je že sodelovala z mnogimi odličnimi glasbeniki: Tricky, Sven Vaeth, Goldenboy, Felix da Housecat, Detroit Grand Pubahs, DJ Hell, Frank Mueller, Takkyu Ishino in seveda The Hacker, s katerim je posnela prvi singel Champagne! in dosegla ogromen uspeh.

Nič manj nabit ni bil veliki floor, kjer je kraljeval Glenn Wilson, ki je prvič v Sloveniji izpeljal dvourni "combo set", kar pomeni kombinacijo oziroma zlitje live acta in dj seta. Wilson alias Mr. Aural Exciter (se še spomnite Misstres Diane?) je to priložnost še priročno izkoristil za promocijo svojega novega albuma na založbi Punish. Glenn Wilson je svojo pot začel kot radijski DJ na Švedskem v začetku devetdesetih, ko pa je stopil v kompanijo z Carijem Lakebuschem in ko je odprl založbo Planet Rhtym, pa se je njegovo življenje temeljito spremenilo. Kmalu je odprl še Template in Colours, danes pa je lastnik več založb, kot pa ima Jankovič miljončkov. Ni čudno, da so pri njemu izdajali tudi Umek, Gaetano Parisio, Slobodan, Jack Mackrel, Savinto, Headroom, Andrei Morant in še kdo. Glennu je sledil duo oziroma back2back set (da se izrazim pravilno) Vipra XXL in pa našega Daniela Gloomyja. Pa kakor da še to ne bi bilo dovolj, so rolali še Ulix, Ogi in Numarex. Dobre muzike čez glavo.

Da povzamemo. Bilo je mase ljudi v štirki, kakor že dolgo ne. DJ so dali vse od sebe in bili do fotografov (ki nas je kar mrgolelo) prav prijazni, čeprav so razne piarovske in redarske informacije trdile drugače. Klimatizacija, ki smo jo skritizirali v prvem Clubbingu, je zdaj popravljena in prav je tako. Raje ne pomislim, koliko folka bi cepnilo od dehidracije na tem eventu, če ne bi klimatizacija delovala kot urca. Je bilo pa še vedno potrebno z lopato nakladati potrpljenje, ko si šel po pijačo. Ne mislim reči, da so se natakarji in natakarice vlekli kot zrabljene triosemšestke z jurja byti rama, le folka je bilo odločno preveč. Pri 3700 tolarji vstopnine in približno 400 do 450 obiskovalcih, bi bil tak problem najeti še eno priložnostno kelnarco?

Svoje mnenje so prispevali še nekateri nenaključno izbrani žurerci in žurerke (nenaključno zato, ker sem izbiral take, za katere sem lahko sklepal, da vsaj približno vedo, kdo so, kje so in kaj se dogaja). "Kul, "super", "Ej, noro" in "ful u'redu" so bile najpogostejši odgovori. Zanimivo, vsaj ena petina obiskovalcev je bila tuje narodnosti. Naletel sem na Italjane, Nizozemce, Avstrijce in celo ena hrvaška skupinica je zašla v štirko. Skratka: prvi del Clubbinga je bil dober, drugi še boljši.

Komaj čakamo na tretjega, da vidimo, kaj se bo K4 zmislila tokrat. Aja, pa če mislite spet združevati dogodke, dajte razširiti garderobo!

P.S.: Fotke pridejo (treba se enkrat uploadat)!

Gregor Logar - avatar

Gregor Logar

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 19.09.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 33 člankov.

do konca zabita stirka - thumbnail

do konca zabita stirka