v rubriki dogodki:
.. / / / 21.08.2002

Koupafest je bil fest

Od 2. do 4. avgusta se je v Podzemlju v Beli Krajini dogajal Koupa, ki je postal eden najbolj priljubljenih poletnih festivalov v Sloveniji (poleg Rock Otočca in Riversplasha). Bližina osvežujoče reke Kolpe, pestro dnevno dogajanje in soliden program so na obrežje v začetku avgusta privabile nekajnajst tisoč obiskovalcev.

Po hitri cesti čez Žužemberk smo se preko Semiča prebili do Podzemlja ter uspešno našli prizorišče festivala. Prvi občutki so bili precej mešani, prostora za kampiranje je bilo namreč malce premalo, a smo vseeno našli dobro mesto (precej blizu šanka), kjer smo se ustalili in popili prve požirke nonovega vina.

Nek belokranjec, ki se nam je pridružil, ga je takoj preimenoval v "grab'nvalar", a mi se nismo preveč sekirali. Po uvodnem pregledovanju terena smo ugotovili, da je lokacija precej posrečena, takrat pa so na odru ravno začeli igrati Jazoo, za njimi so navdušili Srečna mladina, ki so se nam tudi najbolj vtisnili v spomin prvega dne. Poleg Korošcev, s katerimi smo se spoprijateljili čez noč, seveda.

Sobota je bila precej zabavna: po prespani noči enem od sosednjih šotorov, sem ugotovil, da je v mojem šotoru prav tako gostoval neznani obiskovalec. Nič zato, čez dan smo obiskali nekaj delavnic, se jih nekaj udeležili, šli v Metliko na nekaj festivalskih kompletkov (kava, pivo, borovničke), se malce razgledali po Metliki.

Zvečer smo se vrnili na "kraj zločina" in se pridružili koncertiranju domačih Broken Lock, Moveknowledgementov, The Strojev, Vlatka Stefanovskega v triu in Ane Pupedan. Kdo je bil najljubši publiki je težko reči, The Stroji in Moveknowledgement so bili okej, Vlatko je, kot je poročal Mare, razočaral, baje pa da so Ana Pupedan kot ponavadi naredili dober žur.

Nedelja je bila rezervirana za Metliko, naš BB Bar, kompletke in obiskovalce, ki so obiskovali lokal, se veselili skupaj z nami, plesali gargy dance: roke vržeš nad glavo, se postaviš na eno nogo in loviš ravnotežje. Čeprav se sliši enostavno, v resnici ni. Sploh če si na festivalu že dva dni in spiješ že n kompletkov ...

No, proti večeru smo se odpravili nazaj v Podzemelj, na večerno kopanje, večerjo in čakali noči in zvezd festivala - skupine Laibach. In smo jih tudi dočakali. In si jih ogledali, odposlušali, a kaj kmalu odkorakali spat, ker je smo morali biti v ponedeljek spočiti za vožnjo, službo in normalno življenje.

Iz Bele Krajine smo tako odšli z lepimi spomini, na Koupa festu pa se vidimo drugo leto.

Foto: em3r10.com

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Palm Beach - thumbnail

Palm Beach