v rubriki dogodki:
.. / / / 11.03.2005

Fusion Breakfast in General Midi v K4

V soboto, 5. marca je v klubu K4 gostoval t.i. trendseter breakbeat urbane elektronske glasbe, General Midi. Ob njem za glasbo skrbeli še drugi DJi, med drugim tudi slovenska zasedba: Qualia in Elektricutes. "Fuzijski zajtrk" v K4 sta zaznamovala predvsem močan zvok in udarni ritmi.

Na samem začetku je bilo na obeh plesiščih kultne štirke bolj malo folka. Je že res, da je General Midi pionir elektronske glasbe, da ima za samo dolgo in bogato kariero in da je v tujini zelo popularen, a po prvem vtisu bi človek lahko sklepal, da njegov opus pušča Slovenčke bolj hladne.

A zadeve so se obrnile na bolje. Urice so minevale in štirka se je čedalje bolj polnila. Okoli tretje ure zjutraj, ko je bil žur na višku, kljub vsemu ni dosegla kake težke "zabitosti", kot smo je bili vajeni nekoč. Po eni strani je bil to plus, saj se je lahko dalo normalno plesati in gibati med plesišči, pa še vrsta se ni delala na WCjih.

Žurerčki in žurerke so to s pridom izkoristili in plesali kot nori, kar pa ni bilo težko glede na performans, ki so ga izvajali DJi. Že ob predstavitvi Generala Midija je bilo izrecno opozorjeno na to, da je njegov zvok kristalno čist in ima prepoznavno bas linijo, samo nekaj je brati o njem, drugo pa je zadevo doživeti. Brez skrbi lahko rečem, da je bil to eden bolj udarnih ritmov, kar sem jih doživel zadnje čase.

Pa da ne bom samo svojih vtisov forsiral, tudi nekaj ljudekov mi je zaupalo svoje doživljanje tistega lepega večera. Za Davorko je bila "muzika vseskozi odlična", Sara je ugotovila, da je "folk totalno utrgan" (beri: pleše kot utrgan), neka pupa, ki se je predstavila kot "diva", pa je zadevo označila kot "super žur, najboljši".

Za najboljšega bi Generala Midija nominiral tudi jaz, saj je bil eden redkih DJev, ki se je pustil slikati. Ostali so bolj ali manj vljudno zavrnili fotkanje, tako da boste v fotogaleriji dobili le dobrovoljnega Angleža iz Bristola. Drugače so na glavnem plesišču (Artillery) rolali General Midi, Qualia, Elektricures, Tortilio in Luke, ma stranskem (Psikkodisko) pa Zvuk, CU in Naveen.

Zadeva je se začela okoli 23.00 zvečer in se končala v ne tako ranih jutranjih urah, ko je sonce že zavladalo nebu (oziroma bi zavladalo, če bi lahko prebilo presneto ljubljansko meglo). Žurka je klub malo manjšemu številu udeležencev ena najboljših v zadnjem času, posebej pa bi pohvalil cene pijač v samem klubu, ki za razliko od katerih drugih diskotek sploh niso napihnjene.

Zelo lepa sprememba za vse tiste, ki smo že navajeni, da ob vsakem malo bolj pomembnem žuru že za navaden pir odrinemo več kot pol "cankarja".

Foto (c) Gregor Logar

Gregor Logar - avatar

Gregor Logar

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 19.09.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 33 člankov.

Stirka ga zura - thumbnail

Stirka ga zura