v rubriki dogodki:
.. / / / 17.04.2004

Gušti in Polona na Orto festu

Prejšnjo soboto se je v okviru Orto festa predstavil tudi "odpadniški" bigfutovec Gušti s svojo muzo Polono Kasal in skupino Dolce Vita. Konkreten pop, kot smo ga že vajeni, komadi s prvenca in nekaj novih, brez gostov in presežkov, z novim basistom, bi lahko v nekaj besedah opisali sobotni koncert.

Ko sem jih zadnjič gledal v BOF-u, je bend deloval precej suvereno, imel pa sem občutek, da tako Gušti kot Polona vokalov nista strenirala do perfekcije. Tudi v soboto ni bilo drugače. Poloni pesmi, ki so bile napisane zanjo bolj "sedejo" kot ostale (tudi tiste nove - recimo Rio, prima), v splošnem pa se je bolje odrezala kot v BOF-u, zato pa je Guštija prehitro "zapustil" glas (kakor jaz vem, je pivo smrt za glasilke, ne pa zdravilo :-)

V splošnem je bila publika zadovoljna, nekaj obiskovalcev pa je bilo razočaranih. Jaz sem osebno odšel s koncerta z mešanimi občutki, fajn/nefajn, fajn/nefajn in tudi po tednu študiranja o koncertu nisem čisto prepričan, da je bilo fajn za 10. Za 7 mogoče, do desetke pa bomo počakali.

Slovo z vrsticami iz prejšnjega koncertnega vtisa: koncert (tudi tokrat) uspel, bilo je prav fino, upam pa, da bomo, ko mine leto, v prvi vrsti občudovali Polonin brilijantni glas in še kasneje stas.

Foto (c) em3r10.com

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Polona in Gusti - thumbnail

Polona in Gusti