v rubriki dogodki:
.. / / / 14.06.2004

Hip-hop kuhna tako ...

V četrtek, 10. junija smo bili v Križankah priče letošnji izvedbi Globokih grl, tokrat pod naslovom Hip-hop kuhna. Križanke žal niso bile nabito polne, kljub temu pa so se vsi izvajalci potrudili in dokazali, da imamo v Sloveniji izjemen hip-hop potencial.

V preddverju Križank se je odvijal zanimiv grafiti session, vendar je spodaj podpisanemu za končne umetnine žal zmanjkalo posnetkov in vam jih ne moremo pokazati. O nastopajočih ste si lahko vse prebrali že pred dnevi, tokat bom zgolj izpostavil nekaj stvari.

Izjemno zanimiva in usklajena sta bila Unknown in Pižama, tudi T-Set s prekaljenimi mački (Trkaj, Ballau, BMD, Medz'l) so se izkazali kot izredno uglašen tim, ki imajo marsikaj povedati, Laganee se je predstavil z živo spremljevalno skupino (basist in bobnar), zanimiva sta bila tudi King & AP, ki pa sta imela precej tehničnih težav.

Z nekaj freestyla se je predstavil Samo Boris, z zanimivim solkanskim dialektom tudi Valterap, odličen je bil Eyeceeou, osebno pa me je zelo presenetil Kosta. Na odru so se mu pridružili Kocka, ob koncu nastopa pa tudi Katja Štok in akustični kitarist in skupaj so zares živo predstavili Na senčni strani mesta.

Morda najslabši del nastopa so bili Ironic Tronic, ki imajo sicer povedati veliko zanimivega, vendar pa sta bila brata Markelj za mikrofonom preveč glasna in agresivna, da bi se ju dobro razumelo. Naslednji vrhunec je bil vsekakor nastop N'Toka, ki si je podobno kot Laganee omislil živo spremljavo (na kitari Uroš Weinberger iz Moveknowledgement, za basom Gal Gjurin iz Projekta Mesto, v zasedbi pa je bil tudi bobnar) in zares osupnil.

Sledil je nastop Klemna Klemna, ki so se mu na odru pridružili Ziggy, Ballau in King, v vlogi DJ-ja je bil seveda DJ SSF, vse skupaj je izzvenelo preveč "playback", saj je Klemen Klemen pel na posneto podlago, kjer se je prevečkrat slišalo tudi nekaj vokala, ki je pokvaril (vsaj meni) sicer odlično vzdušje.

V zaključku pa nova zvezda slovenskega hip-hopa - Trkaj, ki so se mu tudi tokrat pridružili T-Set in tudi tukaj moram izpostaviti neprijeten vtis playbacka, ki pa je bil še nekoliko bolj očiten kot pri Klemnu Klemnu, saj je bilo preveč pesmi odrezanih. Morda bi bilo bolje, če bi Trkaj in T-Set rime zlagali in kovali kar na suho, saj je dobro znano, da so tega sposobni.

Prva Hip-hop kuhna je uspela ? predstavilo se je ogromno že uveljavljenih in tudi prihajajočih zvezdnikov, žal so nekateri tudi manjkali (Sami Norci, Plan B, bolj konkretno tudi Kocka, 6 Pack Čukur, Murat & Jose, ...). V prihodnjih dneh Hip-hop kuhno pričakujte tudi drugače ? kot recenzijo plošče, ki je izšla pred dobrim tednom dni.

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Grafiti session - thumbnail

Grafiti session