v rubriki dogodki:
.. / / / 17.09.2004

Josipa Lisac začarala Križanke

Po koncertu skupine Parni Valjak v torek, se je naša ekipa v Križanke odpravila še v četrtek, 16.9.2004, ko je tam nastopala hrvaška diva Josipa Lisac. Osebno sem odšel na koncert z mešanimi občutki, saj preprosto nisem vedel, kaj od ekstravagantne in nepredvidljive Josipe pričakovati...

Koncert se je začel precej točno in to z dvema didgeridoojema, ki sta odigrala uvod v Ave Mario in ko se je na odru pojavila Josipa Lisac, je v dvorani že završalo - začudenje nad nenavadnim oblačilom in seveda očaranost spričo njene pojave. V nadaljevanju koncerta se je Josipa s kvintetom izrednih glasbenikov sprehajala skozi svoje največje uspešnice (Hir, hir, hir, Oluja, Magla, Gdje Dunav ljubi nebo, Život moj, Boginja, Kraljica divjine, Danas sam luda, Ja bolujem idr), ki pa so bile močno predrugačene, zavite predvsem v jazz in funk melodije.

Ob koncu koncerta je bila nagrajena s stoječimi ovacijami in bis dveh skladb smo pospremili kar na nogah. Josipa je še enkrat več dokazala, da je izjemna pevka, njena spremljevalna skupina je sestavljena iz izkušenih glasbenikov, sposobnih improvizacije in skupna kombinacija je pričarala nepozaben večer.

Foto: (c) Matic Slapšak

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Poplava custev - thumbnail

Poplava custev