v rubriki dogodki:
.. / / / 09.08.2001

Kerno Challenge 2001

Ob imenu Leibnitz se večina spomni na lepe trenutke, ki so jih preživeli ob grizljanju istoimenskih piškotov. Na prvi pogled lično turistično mestece je tokrat četrtič gostilo Kernol Challenge, zdaj že tradicionalni skate kontest.

V zgodnjih popoldanskih urah, ko se je temperatura začela bližati 40 stopinjam celzija se je na razgretem asfaltu končalo uvodno ogrevanje, množica pa je nastopajoče začela spodbujati med kvalifikacijami, po katerih se je v finale uvrstilo 15 najboljših + dve punce, kot edini nastopajoči. V finalu sta vsakemu tekmovalcu pripadali dve vožnji, ki sta odločali o končni uvrstitvi.

Medtem, ko so sodniki zasedali, pa se je odvilo še tekmovanje za najboljši trik. Med puncami je zmagala Slovenka Urša Dalmatin, medtem ko so med fanti kraljevali Avstrijci, vseeno pa se je kljub poškodbi iz prejšnjega dne na peto mesto uvrstil tudi Boris Petkovič. Za konec smo lahko prisostvovali še predstavitvenim sposobnostim avstrijske policije, ki je pokazala kako "tolerira" z raznimi substancami preveč vzpodbujene posameznike.

Nato se je vse dogajanje preselilo v bližnji klub, kjer se je na travniku pred njim do jutra odvijala veselica z mladimi avstrijskimi punk-rock upi Southern Cross in Baracuda.

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.

0470 - thumbnail

0470