v rubriki dogodki:
.. / / / 07.12.2004

Ko bom velik, bom ginekolog! - 1. pregled

Iztoka Gartnerja s provokativnim naslovom Ginekolog, ki je kot prvi videospot v Sloveniji doživel premierno prikazovanje v kinu.

Pevec, radijski voditelj, filmski kritik in štajerski estradnik Iztok Gartner se je po (vedno nekoliko žgečljivih) pesmih Seks v naravi, Tarararara-tarararari itd., tokrat odločil v Ginekologu podreti še zadnje tabuje in to s celo hordo slovenskih lepotic.

Iztokovo ženo v videospotu tako igra manekenka Tatjana Tutan (Miss Hawaiian Tropic in četrta misica na svetu), v Iztokove (bolj ali manj strokovne) ginekološke roke pa pridejo še Mihaela Kukovec (prva spremljevalka Miss Slovenije), Meri Verbnjak (Miss revije Ona, Hawaiian Tropic in Hit Casinos), Nina Ledinek (Miss turizma, finalistka za Miss Slovenije) in celjska lepotička egipčanskih korenin Tara Prodnik. Družbo jim delajo še maneken Dani Salobir, vroča dekleta plesne skupine Error in simpatična bepopovka Tinkara Zorec.

Da je videospot vreden svojega imena smo se lahko prepričali 1. decembra, torej na svetovni dan boja proti AIDS-u, v celjskem mestnem kinu Metropol.

Da bo stvar res vroča so obiskovalce prepričali že požiralci ognja ob vstopu v poslopje, ki so dodobra ogreli sicer hladni večer.

Za še več akcije je že takoj na začetku poskrbel kar Iztok sam, ko je najprej predramil polno dvorano in jo tako pripravil na prvo predvajanje svojega videospota, tokrat v polni, necenzurirani verziji.

Komaj je poredni ginekolog zapustil platno, so na oder že pritekle vroče plesalke skupine Error in še dodatno razvnele publiko.

Ker pa se glasbenikom (in tudi drugim kulturnikom) v naši državi ne cedita zgolj med in mleko, je Iztok v stilu cerkvene 'pušce' med publiko poslal vrečko za nabiranje prispevkov in (domnevno zgolj nekoliko šaljivo) pričakoval donacijo v vsoti vsaj šestmestne številke.

To nekoliko nenavadno popestritev sta nadaljevala Anže in Aleš, ki sta prikazala spretnosti footbacka, po domače rečeno bunkabrca, zabavnega športa nožnega odbijanja in žongliranja z mehko žogico.

Za nekoliko bolj umirjene tone je nato poskrbel kantavtor Samo Horvatič, ki je z dvema baladama nekoliko umiril publiko, to priložnost pa je izrabil tudi Iztok in na zelo domiseln način opozoril na svetovni dan boja proti AIDS-u, ko sta skupaj s pevcem Asimom Maslom skušala razvozlati zapleteno navodilo za uporabo kondoma.

Pevske nastope je nato nadaljeval Anžej Dežan, ki je z zelo ganljivo in doživeto izvedbo pesmi Amazing Grace (brez glasbene spremljave) dokazal, da ni zastonj prišel v superfinale iskanja pevskih talentov v Mariovi oddaji Spet doma.

To pa je bil očitno tudi izziv za Iztoka, da dokaže tudi svoj pevski talent, zato je hitro prijel mikrofon v svoje roke, na odru pa sta se mu pridružili zelo seksapilni plesalki v maksimalno izzivalnih oblačilih Sabina in Tadeja, ob katerih je postalo jasno, zakaj si Iztok želi Seksa v naravi in zakaj lahko poje samo še Tarararara-tarararari.

Filip Breskvar - avatar

Filip Breskvar

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 326 člankov.

Iztok Gartner kot ginekolog - thumbnail

Iztok Gartner kot ginekolog