v rubriki dogodki:
.. / / / 10.08.2013 17:36

Zadnji dan vročega Schengenfesta

Nabito polno prizorišče Schengenfesta je v nedeljo na svojem odru med drugimi gostilo skupini Skunk Anansie in Dubioza Kolektiv.

Nedeljsko dogajanje na glavnem odru so otvorili Bottomline, sledil pa je odličen nastop mehiške skupine Los Explosivos.

Obiskovalci pod glavnim odrom so nato lahko prisluhnili Sausages, S.A.R.S. in Kill Kenny, ki so nedvomno spravili na noge od sonca utrujeno publiko.

Zadnji večer festivala je bil več kot veličasten, saj je večina obiskovalcev z navdušenjem pričakovala zvezde večera Skunk Anansie. Njihova pevka Skin je v soboto praznovala rojstni dan, organizatorji pa so jo presenetili tudi s slastno torto. Med uro in pol dolgim koncertom se je Skin podala tudi po rokah obiskovalcev, ki so jo nosili do tonskega tehnika in nazaj.

Ogreto publiko so na nogah obdržali fantje iz skupine Dubioza Kolektiv, ki vedno prekipevajo od energije. Nedeljski večer so na glavnem odru zaključili Diskobajagi.

Tudi elektronski oder je bil deležen plesno razpoložene množice. V Sloveniji sta prvič nastopila Joachim Garraud in Chris Lake. Za plesne navdušence pa sta poskrbela še Vanillaz in Balearic Elegance.

Preko dneva so potekale razne delavnice, ogledali smo si lahko stand up nastop Pižame in Marine Orsag. Zaradi zelo visokih temperatur pa se je večina preko dneva hladila v Kolpi ali poležavala v senci dreves.

Dogajanje zadnjega dne na festivalu Schengenfest si oglejte v galeriji.

Damjan Cilenšek - avatar

Damjan Cilenšek / Vini

Foto reporter, ki je od 05.02.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 8 člankov.

Zadnji večer na Schengenfestu - thumbnail

Zadnji večer na Schengenfestu

Foto: Damjan Cilenšek / Vini