v rubriki dogodki:
.. / / / 06.04.2001

Terra Folk v klubu Gromka

V ponedeljek, 2. aprila smo na Metelkovi (v klubu, ki po novem sliši na ime Gromka) na snemanju žive plošče ujeli folk-etno zasedbo Terra Folk. Koncert, ki je trajal od nekaj čez devet do skoraj pol dveh je dodobra razgrel številno publiko, ki se je z veseljem predajala akustični zasedbi violine, kitare, kontrabasa in raznoraznih pihal (od klarineta, piščali, digeridooja, gumjaste račke, ...).

Zasedbo Terra Folk so ustanovili trije glasbeniki: Bojan Cvetrežnik, Danijel Černe in Boštjan Gombač po tem ko se srečali na festivalu Lent, kjer so brez predhodne vaje odigrali triurni koncert v Sodnem stolpu. Vmes smo jih lahko videvali na otvoritvi Manifeste, še enkrat na Lentu, pa na lanski otvoritvi Trnfesta (kjer sta Černe in Cvetrežnik igrala kar nenapovedano), na Drugi godbi na raznih uličnih prizoriščih, na Tinkarinem koncertu in še kje (glej spletno stran benda).

Povemo lahko, da so fantje skupaj z gostom Žigo Golobom na konrabasu res uprizorili koncert v stilu "glasbenega teatra", saj se je na odru dogajalo marsikaj; posnemanje dialoga račk (gagaga), striptiz kitarista Danijela, ki ga je zasedba obdarila z novimi gala hlačami (za gala prireditve, da ne bo skozi v alternativnih kavbojkah) in še mnogo štosov med pavzami in med igranjem!

Proti uradnemu koncu uspešnega koncerta (okoli polnoči), so pobirali prostovoljne prispevke, ki jih je publika več kot radodarno prispevala za izdajo plošče, katere zvočni zapis se je brez problema shranil v trdi disk računalnika. Publika je zahtevala bis, ki se je "nevede" zavlekel (na bisu je v štiklu Summertime nenapovedano gostovala Breda od Sfiltrom) do poldruge ure zjutraj, takrat pa se je utrujeno, a zadovoljno občinstvo počasi napotilo domov.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Terra Folk v elementu - thumbnail

Terra Folk v elementu