v rubriki dogodki:
.. / / / 17.11.2004

LeeLooJamais razvneli BoF

LeeLooJamais so se po nekaj letih odsotnosti vrnili z zanimivim albumom Nextasy, to pa seveda pomeni tudi koncertno vrnitev na slovenske odre in sodeč po prikazanem na promocijskem koncertu v BoF-u se nam po njihovi zaslugi obeta vroča jesen in vrela zima (Opomba urednika: sicer se je koncert zgodil pred skoraj mesecem dni in se oproščamo za zamudo, ampak zamuda je po definiciji žveplenobne hitrosti mogoča in zato dopustljiva. QED.).

V sprva ne ravno nabito polnem BoF-u, vendar v prijetne funky jazz r'n'b ritme zazibano občinstvo je zasedba LeeLooJamais navduševala in razvnemala poldrugo uro in ob stalni zasedbi so se jim na odru pridružili še Lord Lefty (v skladbi Ne zameri mi ter eni avtorski skladbi), pa 6 Pack Čukur (odlična Morje in avtorska ter z živo podlago izvedena Joj), bivši saksofonist skupine Bojan Zupančič, nekaj besed pa je spregovoril tudi John Keys.

Predstavljene so bile predvsem skladbe z aktualnega albuma Nextasy in nekaj prijetnih melodij s prvenca Pod vplivom, zanimiva pa se mi je zdela tudi izvedba skladbe All that is on my mind, ki jo Lara sicer izvaja z zasedbo The Fool Cool Jazz Orchestra.

Odlična ritem linija Ivo Rimc - Matej Hotko (popolno obvladovanje šeststrunske bas kitare) ? Rok Lopatič, zanimiva kitara Jerneja T., ki se je napajala tako v jazzu kot heavy metalu, saksofon in nekaj vokalnih vložkov Lovra Ravbarja in seveda odličen vokal ter nastop in stik s publiko Lare Šiljevinac so zagotovo prepričali veliko večino včeraj zbranih oboževalce in naključnih poslušalcev zasedbe.

Če pa želite v živo slišati zares pester in kvalitetno odigran žanrski kolaž, potem ne zamudite njihovega naslednjega koncerta.

Foto (c) Em3r10.com

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Lara Siljevinac - thumbnail

Lara Siljevinac