v rubriki dogodki:
.. / / / 06.04.2004

Moveknowledgement udarili v Ortu

Od vseh treh skupin, ki so se v prvih treh dneh predstavile v sklopu Orto festa, so novomeški Moveknowledgement zagotovo najslabše poznani, a so v ljubljanski Orto klub kljub vsemu privabili veliko radovednežev, ki so bolj ali manj poznali njihovo delo.

A bolj od obiska je presenetilo nekaj drugega - na ne ravno največjem odru je bilo zbranih kar osem glasbenikov ? bobnar David Cvelbar, tolkalist Primož Malenšek, pozavnist in klaviaturist Gregor Turk, saksofonist Mitja Turk, novi član skupine basist Dejan Slak, pa kitarist Uroš Weinberger in seveda ? Sandra Tomovič in Miha Blažič ? N'Toko, ki sta združevala glas za mikrofonom.

Skupina je predstavila mnogo skladb s prvenca Sun Sun in pa kar nekaj novih skladb, ki so bile pri občinstvu ravno tako toplo sprejete kot starejše. Osebno me je najbolj navdušila izjemna energija, ki je vladala na odru in ki se je v vsej svoji pozitivnosti prenesla tudi na občinstvo.

Seveda je izredno zanimivo v živo poslušati N'Toka, ki je zares tako hiter z besedami, da ga človek le s težavo dohaja, resničen užitek pa je tudi poslušati tako raznovrstno in zanimivo glasbo, kot jo igrajo Moveknowledgement. Po instrumentalni raznovrstnosti in energiji jih je moč primerjati s Srečno mladino (v Orto prihajajo v četrtek, 8. aprila), edina slaba točka pa je bilo morda to, da skupina ni nekoliko več improvizirala.

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Moveknowledgement - thumbnail

Moveknowledgement