v rubriki dogodki:
.. / / / 10.08.2012 16:07

Dogajanje drugega dne festivala Sziget

Drugi dan, so se pojavile prve menjave programa, "last minute" obvestila o spremembah niso prišla do vseh. Veliko ljudi se je čudilo, ko so ob 16.30 na oder A38 stopili The Roots, ne pa pričakovani Anti-Flag, ki so svoj nastop imeli že ob 15.00 na glavnem Pop-Rock odru. Mnogi so razočarano odhajali, vendar so The Roots vseeno do zadnjega kotička napolnili šotor A38.

Maximo Park, ki so pred nekaj leti že nastopili pri nas v Cvetličarni, so definitivno skupina, ki sodi na festivale, saj so s svojo odrsko energijo in prezenco frontmana Paul Smith-a dodobra razgreli publiko.

Friendly Fires, ki bi jih lahko označilo za elektronsko hipstersko nažigancijo, so spet napolnili oder A38 in organizatorjem pokazali, da so včasih tudi manj znani bendi pripravljeni na uvrstitev na glavni oder festivala.

Večerni program na glavnem odru je bil težko-rockersko oziroma metalsko obarvan. Najprej so nastopili domači predstavniki Tankcsapda, ki so bolj kot ne slabo ogrevali publiko. Njihov nastop je bil poln tehničnih napak in predvsem je zelo motilo slabo igranje bobnarja.

Ob 21.30 so na oder stopili legendarni Korn, ki so prišli iz naših krajev, kajti pred dnevi so nastopili na Metalcampu v Tolminu. Sicer za spoznanje manjšo množico, kot na včerajšnjih headlinerjih Placebo, so dodobra razgreli, tako so na svoj račun prišli tudi vsi oboževalci metalskih ritmov.

Nekaj minut čez 00.30 je na oder nabito polne, bolje rečeno preveč polne Arene stopil Axwell, najverjetneje eno največjih house imen zadnjih let, sicer tudi član tria Swedish House Mafia. Njegov nastop je bil izpeljan do potankosti; laser show, ogenj, edina pomanjkljivost je morda bila ta, da je njegov izjemen live set trajal le dobrih 60minut.

S tem se je počasi zaključeval drugi dan festivala, sledijo pa še trije nori dnevi.

Poglejte si tudi reportažo prvega dne!

-- Jurij Ban

Sziget 2012 - 2. dan - thumbnail

Sziget 2012 - 2. dan

Foto: Jani Ugrin / janiugrin.com