v rubriki dogodki:
.. / / / 19.12.2004

naio ssaion invazija v K4

Prišli so iz naio ssaion sveta in zavzeli K4. Da, res je, in zgodilo se je. V sredo, 15. decembra točno ob 23.04 pa so predstavili videospot skladbe blabla, kasneje prižgali še luči, inštrumente in se podali pred zbrano publiko v ljubljanskem klubu.

naio ssaion, mlada nu-metal skupina, na slovenski glasbeni sceni ni več neznanka, saj so fantje in dekle na svoji poti osvojili kar nekaj priznanj, igrali na istem koncertu kot Pink, preigravali pa naj bi tudi na koncertu Lennya Kravitza. V letu 2005 si gotovo želijo, da jim pogodba z avstrijsko založbo in snemanje angleške različice uspešnega albuma numedia, prinesla še več izzivov in novih uspehov.

V sredo se je dolgo pričakovani in odlično organiziran dogodek začel s tiskovno konferenco, na kateri so predstavli delo skupine, svoje ideje in načrte za naprej. Žal so zamude na večinih podobnih dogodkov stalnica, in krajši promocijski koncert, ki je bil napovedan za točno ob 23.04 se je začel natančno ob napovedanem času, takoj po predstavitvi videospota skladbe bla bla. Ko bi se tega držale tudi ostale skupine in organizatorji bi bilo res lepo.

Prva stvar, ki ti pri naio ssaionih pade v oči, je violinist Rok, ki s svojo podobo, igranjem violine in zanimivih solističnih vložkov, poskakovanja v zrak ter skokov v publiko poživi vizuelno in glasbeno dogajanje na odru. V prvi bojni vrsti na odru pa se seveda pojavlja pevka Barbara, ki s svojim glasom in izvedbo, zvoke nu-metala kar nekako umiri in vse skupaj postavi v pregledno celoto. Množica bolj ali manj podivjanih oboževalcev in oboževalk skupine v ospredju, umirjena publika ter kar nekaj znanih imen z naše glasbene scene v ozadju (člani Siddharte, Srečne Mladina, Franci Kek, ...) , je lahko več kot eno uro doživljala pot, kot pravijo sami, v naio ssaion svet, in se ustavila v krajih n.ss, bla bla, sms, zaika in ostalih, popeljali pa so nas tudi v nekatere nove kraje saj so predstavili tudi novejše, angleške, skladbe.

Tine in Luka na kitari, Lenart na basu ter Mitja na bobnih pa so, vsak na svoji stopnici v ozadju, pripomogli, da je vse skupaj ušesom prisotnih izzvenelo prepričujoče, doživljeno in polno energije. Točno tako, kot je treba, in ravno prav, da ti takšen koncert ostane v spominu.

Fotografije (c) Miro Majcen.

Miro Majcen - avatar

Miro Majcen

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 04.06.2004 na ŽVPL-u skupaj objavil 35 člankov.

Barbara - thumbnail

Barbara