v rubriki dogodki:
.. / / / 25.04.2005

Omamni Elvis Jackson

Pred mesecem in še nekaj, ko sem prvič videl spored letošnjega Orto festa, se mi je pošteno nasmejalo - priložnost v klubu videti Partibrejkers, ki sem jih dotlej videval le na večjih odrih ter prvič sploh priložnost videti dve izjemni, tudi v tujini priznani in uveljavljeni zasedbi - Elvis Jackson in Laibach. Prvi so prišli na vrsto Elvis Jackson...

Sreda, 20. april, nekaj pred deseto zvečer... v Ortu tokrat zelo mlado občinstvo, za nekatere sem resno dvomil, če so polnoletni. Mnogi so to izkoristili predvsem za to, da so lahko brez skrbi kadili (tudi kaj bolj omamnega) in se prepuščali intimnosti (o otečenih ustnicah in sledovih ugrizov so naslednjega dne najbrž razlagali staršem in prijateljem). Mnogi so prišli izkazovat svojo agresivnost, vsekakor pa je bila velika večina tam zato, da s(m)o uživali ob glasbi.

In to je tisto, kar ti Elvis Jackson vsekakor ponudijo - glasbene užitke! Njihova zmes punka, metala, HC-ja, vsekakor skaja, celo hip-hopa in še česa je neverjetno pozitivno naravnana, stik s publiko neverjetno spontan in dobra ura njihovega nastopa mine, kot bi mignil. Odrska kilometrina je zavidljiva in na nastopih se to vsekakor vidi in sliši.

Poudarek v repertoarju je bil seveda na zadnji plošči Summer Edition, čeprav so Elvis Jackson pokazali tudi svoje HC korenine s prvih dveh plošč - Move Your Feet It's One O'Clock in Go Home And Practise, kjer so poskrbeli za veliko nekontroliranega gibanja med občinstvom, nekaj slabe volje zaradi mnogih padcev in modric. A tudi to so Elvis Jackson!

No, vsekakor so njihovi koncerti - kot tudi njihove plošče - čisti užitek. Na vse moteče faktorje je treba pač pozabiti in uživati zgolj v glasbi ter nepredvidljivem in pestrem odrskem nastopu, kjer Elvis Jackson najbrž nimajo prave konkurence. Vredno jih je bilo čakati!

Foto (c) Matic Slapšak

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Nasmejani Buda - thumbnail

Nasmejani Buda