v rubriki dogodki:
.. / / / 02.04.2004

The Bitch Boys začeli Orto fest

Peti Orto fest se je začel sanjsko - z nastopom izvrstne slovenske surf rock skupine The Bitch Boys, ki so petintrideset skladb odigrali pred nabito polnim Orto klubom. Njihova nova plošča Kranjska gruda, vel'ka mooda, kjer so se lotili narodnozabavne glasbe, je bila seveda mišljena kot prvoaprilska šala.

The Bitch Boys so želeli s tem opozoriti na žalostno stanje slovenske glasbene scene, kjer nekateri dobri, celo odlični bendi životarijo, drugi pa se razprodajajo in so vedno in povsod hvaljeni. Tako lahko šaljiv in duhovit izdelek Kranjska gruda, vel'ka mooda jemljemo kot resno opozorilo.

Robert Bilođerić (kitara), Damir Igličar (kitara), Tomaž Urgl (bas) in Marko Valant (bobni) so seveda igrali vse drugo kot narodnozabavne viže, če izvzamemo Na Golici, ki pa je zazvenela v prvovrstni surf rockerski maniri.

Sprehodili so se skozi repertoar svojega prvenca ...In heat, pa skozi številne predelave, med katerimi nekatere najdemo tudi na plošči Behind the Hound dog walls, hkrati pa so odigrali tudi lepo število novih, odličnih skladb, ki jih pripravljajo za novo ploščo, ki bo izšla - upajmo, junija.

Skupina - odlična, glasba - ravno tako, publika - odlično razpoložena in pripravljena za zabavo. Tudi člani skupine so bili presenečeni nad odzivom. In za konec - če želite pomagati skupini pri pripravi nove plošče in bi se radi malce nasmejali, pišite na bitchboysi@yahoo.com in se pozanimajte o plošči Kranjska gruda, vel'ka mooda. Ne bo vam žal, kot vam tudi ne bo žal, če boste v prihodnjih štirinajstih dneh še kaj obiskali Orto klub, kjer se je je Orto fest komaj začel.

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Bitch Boys v Orto klubu - thumbnail

Bitch Boys v Orto klubu