v rubriki dogodki:
.. / / / 11.03.2004

Skat v polnem Orto klubu

Skat si po nekaj koncertno sušnih mesecih ne bi mogli želeti boljšega prizorišča kot je ljubljanski Orto klub, ki je bil včeraj zvečer hudo poln. Ali je razlog tičal v prostem vstopu, dobri propagandi ali pač kvalitetni skupini, najbrž ne bomo izvedeli, važno pa je, da so Skat znova igrali!

Skupina je v dobri uri programa predstavila večino pesmi s svojega prvenca Nasedla ladja, ki v živo zvenijo mnogo bolj energično kot na plošči, hkrati pa je bilo opaznih tudi nekaj sprememb pri samem igranju. Znova smo slišali nekaj več solo kitare (Rok Gršič), veliko več spremljevalnih vokalov (Neža Buh, sicer klaviature in Niko Jug), pevka Maja Drljepan pa se je kljub majhnemu odru odlično znašla.

Tudi novi član Jure Volgemut za bobni se je dobro odrezal, predvsem proti koncu koncerta, ko se je očitno sprostil in pričel igrati mnogo bolj samozavestno in "polno". Nekako ob robu je bil ves čas ritem kitarist Primož Juhart, ki pa je z basistom Nikom skrbel za zanesljiv ritem.

Ob avtorskih skladbah smo slišali tudi nekaj odličnih priredb, med katerimi so izstopale predvsem Fighter, Free your mind in Bring me to life. Po videospotu za Nasedlo ladjo, ki je uspešno plula, lahko v naslednjih mesecih pričakujemo nov video izdelek, znova pod taktirko Aleša Žemlje in najbrž za skladbo Nesigurnost vs. Sebičnost.

Sedaj, ko se je skupaj očitno znašla prava ekipa, bo potrebno vedno več časa posvetiti tudi novim skladbam, sicer bo občinstvo kmalu postalo zdolgočaseno in Skat se bodo v tem primeru znašli na smetišču mnogih slovenskih skupin, ki niso zmogle nič več od zelo obetajočega prvenca. Včeraj so dokazali, da so sposobni veliko več kot le to!

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Skat v klubu Orto (foto Matic Slapsak) - thumbnail

Skat v klubu Orto (foto Matic Slapsak)