v rubriki dogodki:
.. / / / 13.09.2004

Spet ta pank' - DrMrr Orto punk '04

Medtem, ko pankerji in korovci veselo premlevajo kdo se je prodal in kdo ne, kdo je punk in kdo šminker, se z gesli borijo proti svetovni nepravičnosti in skupaj nazdravljajo ob večerih so programska skupina Kapa in bendi novejše pa tudi nekoliko starejše generacije pripravili še en DrMrr Orto punk in sicer že enajsti po vrsti.

Tako smo z September 10th, Low Value, Backstage, Leaf-Fat, Antimaniax, Gradska, Reanimacija, Cofee Shower, Evolution so far in Motus na ogled dobili širok spekter tega, kar se danes dogaja na tem prostoru in kar bi lahko pospravili pod širšo oznako punk, od mlajše generacije z melodičnim punk rockom in hard corom, ki se ponekod približa jeznim skupinam z malih ekranov iz nove dobe, drugje pa spet do emo in post rock vplivom. Pokukali smo kaj se dogaja v soseščini, torej v Avstriji, Italiji in Hrvaški, in odkrili, da se tudi takoj za mejo skriva kakšna zanimiva skupina. Predvsem drugi dan pa so prišli na račun ljubitelji starejših punk ritmov z Motus in druščino.

Glede na množičen obisk mlajših generacij prvi dan, ki so jim ljubše novejše smeri v glasbi in pravovernih pankerjev drugi dan, pa izgleda, da punk zaenkrat še ne bo umrl.

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.

low value - thumbnail

low value