v rubriki dogodki:
.. / / / 26.03.2004

Spiller v klubu Lipa

Morda je krivo zaprtje K4, morda pa je kriva izjemno dobra zasedba DJev, kdo ve? Dejstvo je, da je bila v soboto, 20. marca 2004 klub Lipa v Spodnjih Pirničah polna kot že dolgo ne.

Nekoč sem zapisal, da je potrebno pri bolj poznem obisku kluba Lipe parkirati na njivah skoraj blizu Brnika in potem peškati do vhoda, toliko avtomobilov je parkiranih okoli Spodnjih Pirnič. Morda je nekdo iz Lipe prebral moj članek in se malo zamislil, ne vem. A ob sobotnem obisku me je prijetno presenetilo novo, čeprav bolj improvizirano parkirišče poleg že standardno zapolnjenega starega. Vsekakor plus za Lipco.

Drugi plus je bila zapolnjenost diskoteke. Toliko ljudi sem opazil kvečjemu na kakem Exclusive Clubbingu v "štirki".

Neverjetno, a tudi garderoba je zdržala in celo ob takem navalu nisem nikjer zasledil kakega listka z napisom "garderoba zapolnjena" ali kaj podobnega. Še en plus, saj v drugih nočnih klubih dotične ustanove omagajo že pri pol manjši udeležbi.

Kaj pa muzika? Ben Owl, Spiller, Renato Mas in Monte Vagino na main flooru in pa Sant Pierre, Marc Grabber in DJ Goody v priveeu so držali ljudstvo v gibanju vse do jutranjih ur.

Posebej Spiller je nekajkrat tako dobro zarolal, da mu je folk stoje skandiral in mu z glasnim vpitjem jasno pokazal, kaj si misli o njegovi muziki (vse najboljše, da ne bo kdo drugače razumel).

K vzdušju je dosti pripomogel tudi tipo (MC Mika), ki je z mikrofonom v roki skakal okoli Djjev in s svojimi klepeti zelo dobro animiral množico. Kaj takega še nisem doživel ne v Lipi ne drugje (je pa res, da zadnje čase nisem dosti obiskoval nočne klube), je pa tale domislica po mojem nekaj svežega, če pa je tipo z mikrofonom profi (kar je ta vsekakor bil), pa še koristna zadeva.

Dobro, kot vedno obstajajo minusi. Množica folka sicer ni prizadela ne garderobe ne točilnih šankov, so pa trpeli WCji. Take gužve oziroma vrste "za odtočit" pa še ne, baje pa da je bil ženski še dvakrat bolj zaseden, saj so se dekleta drenjala celo pri nas, v moškem WCju. Program na velikem platnu je bil (vsaj zame) malo moteč, saj je prikazoval celo kopico na tričetrt golih ženskih teles in nas je vsaj 30% moških raje zijalo na platno kot pa v "realnost" na plesiščih. Privee floor pa je bil zdaj že pregovorno hladen, da ne rečem mrzel.

Povzetek: definitivno eden boljših žurov v Lipci. Glasba dobra, vokalizer odličen, folk sproščen in za fore. Pa še kdaj, Lipa.

Gregor Logar - avatar

Gregor Logar

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 19.09.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 33 člankov.

Tudi mlaj˙a sestra od Pehte je pri˙la - thumbnail

Tudi mlaj˙a sestra od Pehte je pri˙la