v rubriki dogodki:
.. / / / 15.09.2004

Parni Valjak navdušili Ljubljano

V torek, 14.9.2004, so ljubljanske Križanke do zadnjega kotička napolnili in navdušili legendarni hrvaški pop rockerji Parni Valjak. V skoraj dve uri dolgem repertoarju so predstavili celotno ploščo Pretežno sunčano?, niso pa mogli niti mimo starejših uspešnic.

Kot je ob koncertih skupine Parni Valjak povsem običajno, so bile Križanke polne, občinstvo pa izredno razpoloženo, prav nič slabše pa ni bilo niti na odru - enkratna kemija v skupini, zelo poskočni in široko nasmejani Aki ter s čustvi nabito ozračje.

Hus in Brk sta se lepo dopolnjevala na kitarah, basist Buć je bil prav funkyjaško poskočen, bobnar Dražen in klaviaturist Bero pa sta držala ritem, medtem ko sta spremljevalni pevki Mateja in Ivana pomagali občinstvu in seveda bogatili bogato zvočno kuliso. V drugi polovici koncerta se jim je na odru pridružila še v usnje odeta Jelena Radan in s skupino odpela novo skladbo Sexy Mama ter zimzeleno Lutka za bal.

Za mnoge je bilo novih skladb preveč, vendar je treba priznati, da celotna plošča Pretežno sunčano? v živo zveni izredno prepričljivo, še vedno pa najbolj navdušijo Jesen u meni, Sve još miriše na nju, Prokleta nedelja, Uhvati ritam in druge nekoliko starejše skladbe.

Tako ni manjkalo skupinskega prepevanja in trenutkov, ko so pele samo Križanke, Aki in ostali člani pa so navdušeno poslušali zbrano prepevanje avditorija, škoda le, ker so v drugem bisu znova odigrali dve novi skladbi in niso koncerta zapečatili s še kakšno starejšo.

Kljub temu zadnjemu ? odličen koncert, poln pozitivne energije in dobre volje.

Foto (c) Helena Mak

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Sve jos mirise na nju - thumbnail

Sve jos mirise na nju