v rubriki dogodki:
.. / / / 07.05.2003

Srečna mladina srečno in veselo v Hound Dogu

Res je, pred skoraj mesecem dni (18.4.) je skupina Srečna mladina s svojim nastopom navdušila izbrano publiko v ljubljanskem klubu Hound Dog. Izbrana publika je bila v veliki meri sestavljena iz soborcev Srečne mladine, glasbenikov, ki pa so, kot je bilo opaziti, prišli na koncert predvsem poslušat in ocenjevat živi nastop skupine, se zabavat in ploskat, ter na ta način vzpodbujat bend pa se je dalo le redkim.

Vzdušje pod odrom je bilo tako precej bolj klavrno kot na špilu v Škofji Loki, mogoče pa niso krivi evaluativno nastrojeni muzičari, ampak ljubljanska publika, ki se ji ni dalo sodelovati? Še bolj neverjetno, da je bil feedback s strani publike šibek je dejstvo, da so Srečniki na odru res odlično muzicirali.

V manj kot uri in pol nastopa so pokazali kaj znajo, kaj bodo znali (Mečka v izvedbi Pjopular mana znanega tudi kot Džajo uoooopa in Dagija ob pomoči Tima in Perota na bekvokalima), kako znajo narediti tudi priredbo lastnega štikla (Pop mjuzik v izštekani verziji), kako se v koncert vtke psihadelične vložke (Perotovo vabljenje vesoljskih zvokov na gitari i efjektima) in kako ni nič hudega, če bend odigra še kakšen fejst cover (A Taste Of Honey in Bond Street rulata pika org).

Po koncertu se je žur nadaljeval, prisotni glasbeniki pa so spoštovanje in čestitke bendu raje izrekli vsak v svoji poslanici kar osebno, po špilu ... ;)

Foto (c) em3r10.com

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Cel bend na odru Hound Doga - thumbnail

Cel bend na odru Hound Doga