v rubriki dogodki:
.. / / / 14.07.2004

Sunsplash s kancem dežja

Letos so se v italijanskem Ossopu na Rototom Sunsplash festivalu že 11. po vrsti zbrali privrženci reggae kulture, kot jo poznamo danes. Najprepoznavnejši jamajški izvozni artikel se je na evropskih tleh najbolj množično razvil prav v festivalski obliki. Italjanski pa je eden večjih in združuje mešanico kulture, nostalgije, ikonografije in veliko mero poslovne žilice, ki konec koncov vse skupaj poganja.

Raznoliki glasbeni program od roots reggaeja do dancehalla in ostalih novejših derivatov so se vsak dan predstavljali na glavnem odru. Tam so bile ob poznih večernih urah na glavnem odru na ogled starejše in novejše zvezde, medtem ko so bili zgodnejši termini rezervirani za mlajše upe, ki bodo to nekoč morda še postali. Drugod po kampu oz. malemu naselju pa je bilo na voljo še nakaj manjših uradnih prizorišč in kopica neuradnih, kjer so dobili možnost tudi še povsem neuveljavljeni izvajalci in soundsystemi. Množica obiskovalcev se je po zaključnem koncertem programu strnila na glavni dancefloor, kjer se soundsystemi pred jutrom niso ustavili.

Pa še osebni favoriti letošnjega leta. Sanchez - resnični reggae player :). David Rodigan ? kakih 50 let star dj, z energijo mladostnika in specifičnim stilom v katerem se mešata gentleman in norec. Pa še Thai Stylee ? najbolj črna in zabavna belca iz Avstrije.

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.

steel pulse - thumbnail

steel pulse