v rubriki dogodki:
.. / / / 27.06.2011 15:04

Gora rocka 2011 se je zatresla že sedmič

Festival Gora rocka je svoja vrata prvič odprl leta 2005, tako da letos poteka že sedmič. Prizorišče dvo-dnevnega festivala je zaobjeto v prečudovito naravo. Dogodek poteka v športnem parku na Prapetnem Brdu na Šentviški planoti.

Za vse, ki do dogodka niso mogli priti z avtom, so organizatorji uredili avtobusni prevoz od železniške postaje Most na Soči. Ker je festival potekal 2 dni, je bilo v neposredni bližini dogajanja mogoče tudi kampiranje. Vsem, ki so prespali v šotorih, so organizatorji omogočili brezplačen zajtrk in kosila za samo 3 eur.

Od petka, do ...

Dogajanje se je pričelo že v petek, kjer so se zabave željni obiskovalci lahko preizkusili v družabnih igrah, kot naprimer pikado, tarok, šah, človek ne jezi se in v mnogih drugih. Glasbeni program pa se je pričel ob 20h. Nastopili so Shyam, Happy Ol` McWeasel, Elvis Jackson in Nude. Med 22 in 23 uro pa so vsi žejni lahko izkoristili "happy beer hour".

Po burnem petkovem dogajanju, so si v soboto obiskovalci privoščili malo daljši spanec. Popoldan so si dan zapolnili z družabnimi igrami in turnirskimi igrami, kot so nogomet in odbojka na mivki. Iz polfinala, ki je potekalo v Orto baru, so se na nastop na festivalu uvrstile 3 skupine. To so bile Co.Da, Antioksidanti in Jawbreaker.

... do zmagovalcev predizbora

Ob 18h je na odru nastopila prva skupina iz predizbora. Rock skupino Cosmo Daivat ali krajše Co.Da sestavlja 5 fantov, ki ustvarjajo udarno in zelo poslušljivo glasbo. Najslabši performance je imel pevec skupine, ki se skoraj ni premaknil iz ene poze, med inštrumentali pa je taval po odru. Skupina je zaradi organizacijskih težav imela najkrajši nastop, tako da niso mogli predstaviti celotnega pripravljenega repertoarja.

Naslednji so se predstavili mladi rockerji Antioksidanti. Skupina obstaja 2 leti, tako da bi v tem času lahko pripravili večji repertoar avtorske glasbe, saj so med nastopom preigravali kar nekaj priredb. Celotno gledano so nastop izpeljali v redu, ni pa bilo videti nobenih vrhunskih glasbenih presežkov.

Glasbeniki iz Polzele Jawbreaker navdih za svojo glasbo črpajo pri Metallici, Alice in Chains in Velvet revolver. Dokaj energičen pevec je s svojim odličnim vokalom predstavili njihovo avtorsko glasbo, katero so začeli ustvarjati v zadnjem letu.

Skupino 4 vrhunskih glasbenikov Adam sestavljajo Damir Lisica, Peter Dekleva, Anej Kočevar in Gregor Jakac. Energičen in dovršen nastop ni bil samo rock balzam za ušesa, ampak tudi za oči, saj so fantje poskrbeli za odličen performance. Popolno odigrano glasbo je dopolnil še izjemen vokal.

Ko so na oder stopili Tabujevci, se je prizorišče kar naenkrat napolnilo. Med nastopom so se obiskovalci obmetavali s senom, v zraku pa so se slišali njihovi odpeti refreni. Tina tudi tokrat, kljub bolezni, ni razočarala in je na odru dala vse od sebe. Tako zabavno jih je bilo gledati, poslušati in z njimi prepevati.

Tina je v enem trenutku skočila iz odra, pristala na riti in se nato podala do ograje, kjer se je rokovala in objemala s fani. Med nastopom je bobnar Tini prevzel mikrofon, ona pa je pokazala svoje bobnarsko znanje. Kljub temu, da je njihov nastop trajal skoraj 2 uri, se ni nihče dolgočasil.

Legendarni rokerji Big Foot Mama so svoj 2 urni nastop pričeli točno ob polnoči. Med preigravanjem svojih največjih uspešnic so prebudili tudi do sedaj zaspane obiskovalce festivala. Vrhunsko glasbo je obogatil edinstven vokal Gregorja Skočirja. Tudi med njihovim nastopom so po zraku leteli šopi slame, ki so poskrbeli še za dodatno animacijo gledalcev. Bolj ko se je nastop bližal koncu, bolj razvneta je bila publika. Fantje obvladajo.

Za njimi so nastopili Avven, program festivala pa se je zaključil med 3 in 4 uro z nastopom striptizete. Nočno lakoto so si obiskovalci lahko potešili z ogromnim hot dogom, ki je v dolžino meril kar 52cm.

Vse pohvale organizatorjem za odlično izpeljan festival. Čakanje na 8. Goro rocka se je začelo!

Borut Marinko - avatar

Borut Marinko

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 09.10.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 220 člankov.

Gora Rocka se je zatresla že sedmič - thumbnail

Gora Rocka se je zatresla že sedmič

Foto: Damjan Cilenšek / Vini