v rubriki dogodki:
.. / / / 28.08.2010 19:44

Zaključek festivala Panč 2010

Zadnji večer se je kljub malo oblačnemu vremenu odvijal na Ljubljanskem gradu. Kot dosedaj je nastopilo 6 komikov. Prvi je nastopil Dušan Tomič, ki je med svojim nastopom predstavil kako si je zamislil svoj izum - avto za ženske.

Naslednji je nastopil Sašo Stare, ki je na koncu svoje točke z grafi predstavil kako moški in ženske gledajo in doživljajo seks. Naslednji je nastopil madžarski komik, Galla Miklos, ki je s svojim nastopom dokazal, da je madžarska stand-up scena kar precej let za našo slovensko.

Naslednji je nastopil Klemen Mauhler, ki je odlično oponašal slovenskega filozofa, Slavoj Žižka. Nato je na oder stopil Boštjan Gorenc - Pižama, ki je publiko ododbra nasmejal in pripravil odlično točko.

Za konec festivala je nastopil kontroverzni ameriški komik, Scott Capurro. Pripravil je res dober nastop, a ga verjetno zaradi hitrega govorjenja veliko ljudi ni razumelo, nekaterim pa se je zdel mogoče celo preveč kontroverzen, ker je govoril o temah, ki se jih pri nas komiki rekdokdaj dotikajo.

Festival Panč je odlična popestritev naše scene in je vsako leto vedno boljši. Sedaj pa moramo počakati še eno leto do naslednjega poletnega Panča. Upam pa, da bodo organizatorji januarja spet pripravili zimsko različico festivala Panč.

Jani Ugrin - avatar

Jani Ugrin / janiugrin.com

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 10.02.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 38 člankov.

 - thumbnail

Foto: Jani Ugrin / janiugrin.com