v rubriki dogodki:
.. / / / 18.02.2004

Zoran Predin navdušil že osmo leto

Zoranu Predinu je uspelo tudi osmič in seveda so le redki dvomili v njegov uspeh! Že nekoliko razvajenemu slovenskemu občinstvu je neprekosljivi šarmer v kar treh zaporednih večerih ponudil tri izvrstne glasbene predstave, v katerih so mu pomagali še Žive legende in pa The Fool Cool Jazz Orchestra pod vodstvom Izidorja Leitingerja.

Osebno sem obiskal nedeljski koncert Zorana Predina in bil blago rečeno navdušen. Pred mesecem dni sem ga poslušal na koncertu v Logatcu in v enem mesecu se je spremenilo ogromno. Zoran je pripravil nove šale, nove anekdote, ob katerih se nismo od srca nasmejali le mi pod odrom, temveč tudi člani njegove spremljevalne skupine.

Koncert je bil izredno zanimiv zaradi tega, ker je Izidor Leitinger za skoraj polovico koncertnega repertoarja pripravil posebne aranžmaje za big bandovsko zasedbo The Fool Cool Jazz Orchestra, kar je dalo že rahlo prearanžiranim pesmim še bolj zanimiv pečat. In treba je priznati, da se je skupina izvrstno znašla v precej zahtevni vlogi in da so delovali kot ustvarjeni za nastopanje v Gallusovi dvorani.

Seveda niso bil nič slabši niti člani Živih legend, ki so Zoranu pomagali pri predstavitvi repertoarja z njegovih solo plošč kot tudi tistih, ki jih je ustvaril in pel še za časa legendarne skupine Lačni Franz. Skratka - koncert, kot smo jih z Zoranove strani vajeni in kot se ga bomo z veseljem udeležili tudi prihodnje leto.

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Zoran Predin - Na krilih prvega poljuba - thumbnail

Zoran Predin - Na krilih prvega poljuba