v rubriki dogodki:
.. / / / 15.03.2002

10. Street Explosion danes v 4ki

Street Explosion danes v klubu K4 praznuje svoj deseti festival. Od leta 1999, ko se je zgodil prvi Street Explosion je gibanju za urbano kulturo uspelo predstaviti preko petdeset avtorjev iz področja glasbe, vizualne komunikacije in alternativnega športa iz področij bivše Jugoslavije. 31.03.01 se je festival predstavil tudi v Zagrebškem klubu Močvara, katerega so se udeležili slovenski avtorji iz že omenjenih področjih.

Tip: hip-hop / break-beat / rap / freestyle / street / urban / break-dance / drum`n`bass

Nastopajo: Drum Orchestra (afro-drum, BIH), General Woo (hip-hop, HR), Takozvani (hip-hop), 6pack Čukur (hip-hop, SLO), hip-hop presenečenje! HipHop Dji: Demon, Ssf, Excel (ZG), Splinter / BreakBeat/D`n`B DJ Dan Mitra, DJ Dado and DJ Ape / BreakDance: Megablast & SLO Break Dance Group

Cena: 1700 sit (študenti / z letakom), 2000sit (ostali)

Tokrat Street Explosion predstavlja sledeče avtorje:

Iz Sarajeva se bo predstavila zasedba DRUM ORCHESTRA. Drum Orchestra je pet članska afro bobnarska percussion zasedba ustanovljena leta 1997 v Sarajevu (BiH). Njihova glasba je kombinacija tradicionalnih in sodobnih zvokov. Skupina je nastala preko projekta Community Mucis Sarajevo (CoMuSa), katerega idejni vodja je mladi glasbenik Piter Vilk, ki je prišel v BiH z namenom da podpre glasbene delavnice, ki so potekale oz. potekajo v večih mladinskih centrih v Sarajevu in Evropi. Skupina se bo predstavila tudi na krajši turneji po Sloveniji.

Predstavnik Hip-Hop glasbe bo GENERAL WOO, član zagrebške zasedbe TRAM 11. Trenutno končuje svoj prvi album, ki bo predvidoma izšel 25.03.02 pri založbi Menart. Producent plošče je Beaby Ducks. Na plošči TRAM 11 je izvedel par skladb kot so - Pad sistema, Hrvatski velikani, Ka ima lima, Samo kod nas. Sodeloval je tudi na različnih izdajah: Bolestna brača, Hip hop generacija 2000, Blackout project. Na festivalu Street Explosion bo premierno predstavil svoj novi album. Kot gostje se mi bo predružila še mlada hip-hop zasedba Takozvani.

Slovenski predstavnik bo 6 PACK ČUKUR. Čukur prihaja iz Velenja, sicer član zasedbe Bronx stars, ki bodo tudi gostje na tokratnem festivalu. Tokrat bo prvič v Ljubljani predstavil svoj debitantski album z naslovom `Ne se čudit`. Street Explosion bo za deseti festival poskrbel tudi za manjše presenečenje, ki bo predvsem navdušilo fene slovenske Hip-hop scene.

Kot Dj-i se bodo predstavili:
HipHop Dji: Demon, Ssf, Excel (ZG), Splinter / BreakBeat/D`n`B DJ Dan Mitra, DJ Dado and DJ Ape / BreakDance: Megablast & SLO Break Dance Group.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.