v rubriki dogodki:
.. / / / 22.04.2010 09:57

4. Balkanbeats danes, 22.4 ob 22h, v Kino Šiška

Danes je na sporedu 4. edicija Balkanbeats v Kino Šiška, DJ Haris Pilton in DJ Robert Šoko dobita družbo naravnost iz Moskve - Deti Picasso.

Deti Picasso je šestčlanska zasedba iz Moskve z armenskimi koreninami, ki jo sestavljajo izvrstna pevka Gaya Arutyunyan, kitarist je njen brat Karen, na čelo igra Vadim Kuznetsov, bobne Bogdan Bobrov, bas pa Aleksej Filippik. Sami so svojo glasbo opisali kot "postmoderni prevod starodavne krščansko-armenske folk glasbe".

Nastop Deti Picasso je energetsko močan, hipnotičen in psihedeličen.

Po izidu tretjega albuma »Glubina« leta 2006 se jih je prijel naziv najbolj izvirnega in posebnega živega nastopa na področju bivše Sovjetske zveze. Deti Picasso imajo za seboj mnogo mednarodnih turnej in nastopov na najpomembnejših festivalih in klubskih dvoranah na Finskem, Portugalskem, Madžarskem, Franciji, Hrvaški, Avstriji, Češki, Armeniji, Estoniji, itd. Bili so tudi predskupina Massive Attack in Depeche Mode na turnejah v Rusiji.

Uspeh Deti Picasso na domačem in mednarodnem področju je še posebej odmeven, saj za njimi ne stoji nobena založba, ki bi ta uspeh umetno potencirala. Njihov najnovejši album “Turbo Mayrik” predstavlja pravi preboj v svetu »world music« glasbe 21. stoletja. V tradicionalno armensko folk glasbo Deti Picasso kombinirajo različne sodobne žanre, pri katerih je najbolj očitno izpostavljen eksperimentalni rock. Deti Picasso vodi hipnotični in ekstremno ekspresivni vokal ene najbolj originalnih in eksotičnih vokalistk Armenije, unikaten in svež zvok kitar, briljantna ritem sekcija in čelo ruskega filharmoničnega orkestra.

Prizorišče: Komuna
Cena vstopnice: 10 EUR

Ana Lipovšek - avatar

Ana Lipovšek

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 02.02.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 19 člankov.

 - thumbnail