v rubriki dogodki:
.. / / / 15.03.2009

3 Feet Smaller, Bit Of All in Slovinjen v Celju

V petek, 20.3. bodo celjski MCC obiskali avstrijski 3 Feet Smaller, družbo pa jim bodo na odru delali še domači A Bit Of All in Slovinjen.

3 Feet Smaller prihajajo iz Dunaja in za letnico svojega nastanka datirajo leto 2001. V petih letih igranja so izdali tri studijske albume – Damn We Need A Title For This Record (2003), Insert Album Title Here (2004) in 3rd Strike (2005) – in pridobili sloves ene izmed boljših avstrijskih punk rock skupin v živo, kar so potrdili s svojo prisotnostjo na vsakoletnih velikih avstrijskih festivalih (Frequency, Nova Rock ipd.). Nekaj let nazaj pa so med svoje izdaje dodali še eno, in sicer live DVD, ki so ga naslovili kar Live In WUK. Omembe vredno je tudi, da so že preigravali z bendi kot so Green Day.
Tričlansko zasedbo tvorijo: Marcus Smaller (vokal, kitara), Roberto Franko (bobni) in The General (bas).

Skupina A Bit Of All je začela poganjati svoje korenine nekje v drugi polovici leta 2006, uradno pa je nastala v začetku leta 2007. Melodični punk-rock, ki si ga boste požvižgavali še dolgo, izvaja petčlanska zasedba: Sebastjan Hus (bobni), Miha Veber (vokal), Nejc Donko (solo kitara), Peter Masnec (bas) in Matic Pukl (kitara, vokal).

Začetki skupine Slovinjen segajo v zadnje mesece leta 2006, ko so se po razpadu skupin Mp3 in Štajer-ska nekateri od članov dogovorili za ustanovitev benda. Po nekaj mesecih preigravanja avtorskih komadov, obarvanih s punk rockom in hard-corom, je skupino zapustil kitarist. Prva dva meseca v letu 2007 je skupina delovala kot trio, potem pa se je poleti leta 2007 skupini pridružil nov kitarist/pevec/harmonikaš. Bend si je nadel ime SLOVINJEN in začel koncertirati po slovenskih odrih. Igrajo mešanico punka, rocka, hard-cora, metala, alternative, ...! Skupino sestavljajo: Breg (kitara), Vahid (vokal), Alen (bobni) in Pero (bas).

Vstopnina : 5 EUR

za MCC

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

3 Feet Smaller - thumbnail

3 Feet Smaller