v rubriki dogodki:
.. / / / 19.02.2014 11:40

Stand-up predstava 50 odtenkov njive

Šov na podlagi nastajajoče erotične uspešnice za gospodinje:
»Poslušno se mu je podredila, gospod Sivec pa ji je s predpasnikom vešče zvezal zapestji…«

Kako so nastala slovenska narečja, kakšen vpliv ima na slovensko politiko predizbor za pesem Evrovizije in kaj sploh pomenijo slovenske kletvice, so vprašanja, s katerimi si najbrž niste preveč belili glav - a zato odgovori nanje niso nič manj zabavni!

Najmarkantjejši steber domače stand-up scene, literarni, gledališki, televizijski in radijski ustvarjalec, Boštjan Gorenc - Pižama v svoji novi avtorski celovečerni stand-up predstavi 50 odtenkov njive zaorje med bolj ali manj vidne, a bistvene gradnike slovenstva. Najsi bodo to pisci besedil naših popevk, hripavi novinarji, rokokojski violinisti, impresionistični pesniki ali ustvarjalci reklam, pred njegovimi puščicami ni varen nihče. Nemara zato, ker so ga s tečaja lokostrelstva vrgli že po uvodnem srečanju.

Pronicljivo seciranje aktualnih dogodkov se prepleta s prodornimi enovrstičnicami, vse skupaj pa zabeli izkušnja novopečenega očetovstva. Obiskovalci bodo spoznali še novo erotično megauspešnico, namenjeno slovenskim gospodinjam, po kateri je predstava tudi dobila ime.

Pa še to: pred Pižamo bo odpiral naše čakre smeha Tomaž Stanovnik, eden naših najbolj perspektivnih mladih upov stand-up komedije.

Boštjan Gorenc - Pižama je eno najbolj prepoznavnih imen slovenske stand-up scene, pa tudi širšega (pop)kulturnega ustvarjanja. Bil je ustanovni član skupine Komikaze, ki je orala ledino te zvrsti humorja v naših logih, najdlje od doma pa je nastopal na festivalu stand-up komedije v angleškem Leicestru. Je reden gost festivalov Panč in Lent - včasih tudi kot nastopajoči. Leta 2010 je zmagal na Improviziji, marca 2011 povezoval Viktorje, tri leta vodil oddajo Naval smeha na Valu 202, bil del ekipe Ugani, kdo pride na večerjo na TV Sloveniji, trenutno pa ustvarja spletno oddajo o popularni kulturi, Glave in secira televizijsko produkcijo kot stalni kolumnist revije za popularno kulturo - Stop. Je dobitnik knjige za vzorno vedenje v sedmem razredu ter ponosni lastnik bronastega Vegovega priznanja, srebrnega delfinčka in predzadnjega mesta na šolskem krosu. Organizatorjem dogodkov večkrat priskrbi neposodobljene biografije.

VSTOPNICE
Redna cena: 15€
10% popust za študente, dijake, upokojence in člane kluba BTC = 13,5€
20% popusta ob nakupu v prodajalnah Interspar = 12€

Več na www.sititeater.si

Miha Rekar - avatar

Miha Rekar / mr.si

Redaktor ŽVPL, ki je od 02.02.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 73 člankov.

Boštjan Gorenc - Pižama - thumbnail

Boštjan Gorenc - Pižama