v rubriki dogodki:
.. / / / 18.05.2009 00:49

Darkwood Dub v Menzi pri koritu

Darkwood Dub, ki bodo v četrtek, 21. maja nastopili na odru Menze pri koritu na Metelkovi, vse od sredine devetdesetih let prejšnjega stoletja veljajo za najuspešnejšo srbsko nekomercialno skupino, z novim albumom obeležujejo 20-letnico delovanja.

V začetku novembra je bila na valovih radia B92 premiera prvega singla eva, ki je napovedal izdajo albuma Jedinstvo in tako je 14. novembra po štirih letih prišel na tržišče njihov sedmi studijski album, v katerem so svojstveno razumevanje dub-ska-regeja, džeza, funka, rocka in avantpopa zapakirali v deset povezanih skladb.

Idejo za ime Darwood Dub (duberji temnega gozda) dobijo v stripu o Zagori, ki je zivel v gozdu darkwood.
Dva bobnarja za enimi bobni, dve bas kitari, ritem mašina in vokal. Obstajajo že od leta 1988 in veljajo za ene izmed najvplivnejših in najbolj markantnih predstavnikov beograjske glasbene scene. Njihova glasba je zmes jazza, rocka, skaja, reggaea, dub- popa ter etno ritmov. Še vedno jih ne moremo primerjati z nobenim bendom na svetu, kar je najboljši dokaz za njihovo originalnost. Leta obstoja, številni nastopi in turneje so skupino razvili v eno izmed osrednjih odrskih atrakcij.
Celih 10 let so delovali predvsem kot studijski bend, ki je z glasbenimi podlagami redno dopolnjeval filmske in gledališke stvaritve, ki so vedno znova prejemale najprestižnejše nagrade v kategorijah animiranega, kratkega in dokumentarnega filma.
Leta 2000 so organizirali prvo turnejo z naslovom Nije ljudsko ćutati, ki je bila posvečena problemu zatiranja neodvisnih medijev s strani Miloševičevega režima. Februarja 2000 so tako razprodali beograjsko dvorano Dom sportova, kar je bil takrat tudi največji uspeh v koncertnem obdobju skupine.

Support: N’toko & Shekuza (Moveknowledgement)

Vstopnina: 10€

Za Menzo pri koritu

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Darkwood Dub /vir: Menza pri koritu - thumbnail

Darkwood Dub /vir: Menza pri koritu