v rubriki dogodki:
.. / / / 19.02.2001

Manifestacija proti nestrpnosti

V sredo, 21. februarja 2001 od 14. ure naprej (z zbiranjem v parku Zvezda v Ljubljani) miroljubno manifestacijo s poznejšim pohodom po mestu. Prireditev organizira Urad za intervencije (združenje avtonomnih skupin, njihovih simpatizerk in simpatizerjev) v znamenje solidarnosti s prebežnicami in prebežniki, združeno s protestom proti širjenju ksenofobije, rasizmov, fašizmov in drugih oblik nestrpnosti v nasem okolju. Udelezba bo, potrjeno, mednarodna, spored pa pisan!

"Zaplankanost osvobaja," o tem nas skuša prepričati pobuda dneva. - Odnos do prebežnikov in prebežnic na Slovenskem namreč dobiva razsežnosti vsesplošne moralne panike, celo psihoze. Skoz pisanje pisem občilom se razodevata ogroženost in strah; sosedske, lokalne reakcije so sila nestrpne, in v njih je že prepoznati rasizme in fašizme; policija reagira nasilno in nevedno; mediji zvečine neodgovorno in nezainteresirano podpirajo negativno javno strast ... hlepijo kvečjemu po senzaciji; vladajoči režim bodisi podžiga gonjo ali pa molči o težavnem položaju. Mar se sploh zaveda, kako je ta položaj resen?

V takšnem okolju je kratko malo nemogoče živeti, saj sosedska, policijska, medijska in oblastna podpihovanja škodujejo tako našim gostjam in gostom iz tujine kakor tudi slehernima svobodomiselnima prebivalcu, prebivalki, ki jima je do življenja, družabljenja, dela in zabave v normalnem življenjskem okolju.

Zato se udeležite manifestacije za solidarnost s prebežniki, prebežnicami ... manifestacije proti nestrpnosti. Ta se začne z zbiranjem v sredo, 21. februarja 2001 med 14. in 16. uro v parku Zvezda, Ljubljana. Zatem odidemo na miren, a pisan pohod po mestu.

ZA SOLIDARNOST S TUJKAMI, TUJCI VSEH VRST!

NJIHOVA SVOBODA JE TUDI NAŠA SVOBODA ... JE SVOBODA ZA VSE!

Za Urad za inervencije

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.