v rubriki dogodki:
.. / / / 19.04.2004

8. festival Jürjevo je ?e pred vrati

V Svetem Juriju ob Ščavnici že osem let prirejajo festival Jürjevo je, na katerem se predstavljajo večinoma lokalne glasbene skupine, ki gojijo alternativen slog glasbe in ki še niso podlegle pritiskom in zahtevam komercialne nravi slovenske glasbe.

Tokratno Jürjevo je se bo odvijalo ta petek, 23. aprila od 20. ure dalje v kinodvorani Videm / Sv. Jurij ob Ščavnici, vstopnina pa znaša pičlih 800 SIT. In zakaj pičlih? Ker boste imeli možnost videti nekaj odličnih skupin...

Med odmori bo za mikrofonom ob glasbeni podlagi govoričil Kleemar, ki ima vedno več gorečih privržencev, saj ga ne krasi le bistro govoričenje, temveč je poleg tega tudi brez dlake na jeziku. Prva skupina na odru bo Shaman, ki po festivalski tradiciji prihaja iz Bistrice ob Sotli in ki bo skušala prepričati, da je vredna vaše pozornosti.

Sledila bo prekmurska zasedba Unlisted, ki je pred časom napovedovala menjavo vokalista, vendar se na koncertne odre vračajo v stari zasedbi in očitno močnejši kot kdajkoli. Pred prvim vrhuncem večera bodo na oder stopili riješki crossover umetniki One piece puzzle, ki pa jih pri nas pozna bore malo ljudi.

Nato pa domačini - pobudniki in glavni organizatorji festivala ? Dežurni krivci. Konec lanskega leta so izdali drugo ploščo Kakor človek in predvsem s koncertnimi nastopi opozorili nase in na svojo glasbo. V njih se skriva ogromno energije in obilo glasbenega znanja, zato vam nastop seveda prepovedujemo zamuditi!

Glavni zvezde pa vodje gibanja Prekmurje Noise Conspiracy ? Psycho-Path, ki bodo zanimivo, prvič igrali na festivalu Jürjevo je. No, pred kratkim je za neodvisno nemško založbo More noise Less music izšla odlična plošča Désinvoltura, ki so jo predstavili na nekaj koncertih in dokazali, zakaj sodijo med najboljše alternativne rock bande v Evropi. Njihov nastop bo zagotovo pika na i sicer pestremu glasbenemu večeru.

Razlogov za obisk festivala Jürjevo je imate zdaj najbrž že več kot dovolj in treba se bo le še usesti v avtomobil in odpeljati v Prlekijo. Tam pa vas v prvi vrsti čakajo predvsem glasbeni užitki, saj je za te poskrbljeno, za vse ostalo pa se boste morali potruditi sami.

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.