v rubriki dogodki:
.. / / / 02.03.2001

Helena v Hali Tivoli

Komaj se je, po nastopu Simone Weiss, temperatura v Hali spustila na normalo, pa že lahko pričakujemo ponovne otoplitve. Tokrat bo publiko razgrevala Helena Blagne. Ali je to zgolj naklučje? Največji slovenski divi v istem prostoru in časovno tako blizu! Gre tu za rivalstvo? Katera bo imela več obiskovalcev? Katera bo požela burnejši aplavz?

Pred časom so se po Ljubljani širile zlobne govorice, da je Simona Weiss edina Slovenka, ki napolne zloglasno Halo Tivoli (ki ima 'by the way' tako obupno akustiko, da ni primerna niti za koncert zbora gluhonemih). No, med nami nepoznavalci, je Helena celo bolj poznana. Bo torej Halo po šivih razneslo? Lahko pričakujemo končno tudi smrtne žrtve? Odgovore na vsa ta in še mnoga druga vprašanja boste lahko prebrali na vaši najljubši strani, kajti mi bomo predstavljali vaše oči in ušesa na najbolj ženski dan v letu.

Veste kdo je Helena Blagne? Ali je nebo modro? Ali je Martin Vodopivec vaš najljubši pisec? To so aksiomi po katerih se nima smisla spraševati. Pa vendar naj vam navedem nekaj najosnovnejših podatkov.

Helena je bila rojena v ta kruti svet, v letu 1963 na Jesenicah, hitro je prirasla k srcu ljubiteljem slovenske pop glasbe in tako njena zvezda sveti na našem nebu že več kot deset let. Ostalim prebivalcem naše podalpske deželice pa se je v spomin vtisnilo njeno vsekakor nezanemarljivo oprsje.

Vendar pa ni ostalo le pri nedrčku, saj je ogromno medijskega prahu vzdignila njena poroka, poleg tega pa se nam je prikupila z vlogo v filmu Temni angeli usode, kjer z Demolition Group odlično odpoje simpatični komadič imenovan Dež. To pa še ni vse. Z nastopom v Roza Klubu je navdušila gayevsko publiko, se distancirala od pregovorno slovenske homofobije in zlomila še poslednji odpor med domačo publiko. Helena, mi smo tvoji!

V četrtek, 8.marca, bo v Hali Tivoli še ena izmed, žal redkih, div slovenske estrade. Prireditev bo namreč povezovala Miša Molk, okoli tega dvozvezdja pa bo krožilo še nekaj planetov, kot so Neda Ukraden, Nace Junkar, Hajni Blagne, Demolition Group in mnogi drugi. Kot da že to nebi bilo dovolj, Helena obljublja, da bo vsak (opa, vsak, tudi jaz!) obiskovalec prejel promocijski CD njenih pesmi.

"Way to go, girl!"

Martin Vodopivec - avatar

Martin Vodopivec

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 02.11.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 42 člankov.

Helena Blagne - thumbnail

Helena Blagne