v rubriki dogodki:
.. / / / 13.09.2000

Actiwave: David Morales - All Night Long

David Morales, zvezda plesnih sfer, ki se je uveljavil kot DJ, remikser, producent in ekspanziral v vlogi solastnika produkcijske hiše Def Mix Productions, svoj vpliv niza in stopnjuje preko sodobnih plesnih ritmov. V Sloveniji se bo predstavil v Ambasadi Gavioli 15. septembra.

S slogom brez omejitev, ki ne pozna ovir, je deček iz Brooklyna prepoznaven kot DJ in tudi s svojimi studijskimi, produkcijskimi zvoki. V legendo undergrounda so ga v času resident DJ-a v razvpitem njujorškem klubu Red Zone povzdignili miksi street in britanskega zvoka. Poiščite pod Red Zone Mixes.

V dveh letih je nastala prva samostojna plošča The Program - David Morales and The Bad Yard Club, ki je dve leti kasneje, leta '93, izšla pri založbi Mercury Records.

Kot gost oddaje The Grind - MTV je zanjo sprogramiral tudi glasbo. Na valovih njujorške radijske postaje WKTU ima sobotni nočni miks, ki pod imenom Morales at Midnight ne more mimo nas.

V obširni diskografiji se lahko pohvali s sodelovanjem z zvenečimi imeni pop kulture današnjega časa, kot so Mariah Carey, Pet Shop Boys, Michael Jackson, Seal, Janet Jackson, Tina Turner, Jamiriquai, Whitney Houston, Luther Vandross, Spice Girls, Toni Braxton, če povzamem le peščico. Slava slavnih in njegove danosti pa so mu prinesle poleg željenosti in željnosti tudi nominacijo za Grammy nagrado. Prvič leta 1996 za Fantasy Mariah Carey in drugo nominacijo za nadaljevanje sodelovanj z Mariah, za remikserja leta (takrat nova kategorija). Ne le nominacijo, temveč tudi zaslužen naslov in Grammyja pa je za remikserja leta prejel leta 1998.

S partnerico Judy Weinstein sta leta '97 ustanovila založbo Definity Records in prva plošča izdana pri založbi, The Face - Needin' U, je kotirala v orbiti zvezd in najvišjih mest. Klubski hit plesnih ritmov je obstal na prvem mestu plesne glasbe in na osmem mestu pop glasbe lestvice Pop Chart UK. Video se je ustavil na prvem mestu MTV Dance Chart.

Danes dejaven kot producent in komponist lastnih stvaritev se ne more upreti zavajanju množic na plesiščih po vsem svetu. V Ambasadi to soboto. Šesturni set. S štartom ob 00.00 in po uvodu Joa Montane.

Špela Kovšca - avatar

Špela Kovšca

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 10 člankov.