v rubriki dogodki:
.. / / / 04.04.2009 15:48

Little Axe v živo v Gala hali

Kaj druži cvetober skupin in glasbenikov kot so Grandmaster Flash, Afrika Bambaata, Lee Scratch Perry, James Brown, Robert Plant, Adrian Sherwood, Mark Stewart, Sinead O’Connor, Megadeth? Skip McDonlad!

Kdo je snemal in delal za širok spekter glasbenih založb kot so r’n’b-jevska OKeh, neo-bluesovska Fat Possum, rapovska Sugar Hill, Tommy Boy in 4th & Broadway, Real World Records in dubovsko inovativna On-U Sound? Skip McDonlad!

Skip McDonald pa jeLittle Axe, ki se bo v Gali hali, oglasil v torek, 7. aprila, v družbi še treh glasbenih velemojstrov.

Zanj je beseda legenda preblaga. Njegov bogat glasbeni opus stoji kot večglavi večni glasbeni totem. Nedotakljiv. Neprecenljiv. Od mladih nog posvečen glasbi, je prehodil spoštovanja in občudovanja vredno glasbeno pot, ki traja in traja in se ne zmeni za modne muhe. Raziskovalen, inovativen, dražljiv. Od pionirja do mojstra. Od multiinstrumentalista, ki se ne udinja zvezdnikom (prej obratno!), do profesorja fuzije in groova. Od rapa in hip hopa prek soula in funka do duba. Z močno avtorsko vizijo se je vrnil k svojim koreninam, k bluesu, ki ga je učil še njegov oče.

Dub-blues-gospel je le eden od referenčnih križancev za vse tiste, ki toliko dajo na hiperžanrstvo. Vendar pozor! Little Axe je nadtrendovski. Ne ravna se po modnih muhah, je premogočen glasbenik in velik avtor, ki se ne prilagaja trenutnim vetrovom. Te raje sproži. Na bas kitari ga bo spremljal za mnoge najboljši basist na svetu Doug Wimbish (Living Colour), znan po premnogih sodelovanjih (originalna postava Sugar Hill gang, Madonna, Seal, Annie Lennox, Rolling Stones, Mick Jagger, Mos Def, Joe Satriani, Jeff Beck, Carlos Santana etc.), na bobnih odlični Keith LeBanc, z referencami, kot so Peter Gabriel, Nine Inch Nails, Ministry, Depeche Mode, Tina Turner etc.

Za Gala halo

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Little Axe /vir: Gala hala - thumbnail

Little Axe /vir: Gala hala