v rubriki dogodki:
.. / / / 17.04.2005

Aerodrome festival

Zadnji vikend v mesecu maju je čas, da si privrženci rock glasbe privoščijo obisk enega največjih tovrstnih evropskih festivalov. Aerodrome festival, ki se bo zgodil v Wiener Neustadtu, tudi letos ponuja izbor vročih skupin, ki v mednarodnem okolju uživajo popularnost in veljavo.

Od 26. - 28. maja 2005, se bo na dveh odrih in v dveh prireditvenih šotorih zgodilo več kot 50 zanimivih nastopov.

Med njimi bo na posebno povabilo organizatorja nastopila ljubljanska skupina Backstage. New age punk trio bo tako prva slovenska skupina, ki bo nastopila na Aerodrome festivalu.

V zadnjih dveh letih je skupina Backstage postala ena vidnejših alternativnih zasedb na domači glasbeni sceni.
Leta 2004 dni so pri Niki records izdali svoj istoimenski prvenec in krenili na promocijske nastope po Sloveniji in tujini. Poleg samostojnih nastopov, so v okviru turneje Got punk tour, ki je vsebovala še dva domača punk rock benda, zaznamovali lansko koncertno jesen.
Leto 2005 pa so začeli še ambiciozneje. Po številnih nastopih izven meja Slovenije, so meseca aprila prejeli povabilo na enega večjih evropskih rock festivalov, Aerdorome festival v Wiener Neustadtu.
Luka, Breza in Mičo, ki tvorijo skupino Backstage, bodo nastopili v petek, 27.maja na FM4 odru, ki velja za drugega največjega na festivalu.
Oder si bodo delili s skupinami Asian Dub Fundation, Edo Maajka, Les Babacools in nekaterimi drugimi. Ob povabilu na Aerodrome, so člani skupine dejali:" Gre za največjo stvar, ki se nam je kot skupini zgodila do sedaj. Ampak poudarjamo, da se zaradi tega ne bomo spremenili. Svojo sceno, se pravi to, kar smo počeli do sedaj, bomo peljali še naprej...

Letos bodo, kot nosilci festivala, nastopile skupine Rammstein, the Prodigy, Incubus, the Hives in Slipkont. Organizatorji so potrdili tudi nastope novih skupin, med katerimi izstopajo imena Sick of it All, Limp Bizkit in Asian Dub Fundation.
Na velikem in malem odru jih bodo uvajale zasedbe Papa Roach, Turbonegro, Within Temptation, Dog Eat Dog, Ekotmorf, Paradise Lost, Edo Maajka in mnogi drugi.

Festival Aerodrome, ki se razteza na 900.000 m2 veliki površini, je bil s strani slovenskih ljubiteljev glasbe lansko leto odlično obiskan. Sproščeno ozračje, festivalski vrvež, kvalitetna glasbena ponudba in bližina slovenske meje so razlogi, da je med obiskovalci prireditve pogostokrat slišati slovensko besedo.
Obisk festivala zagotavlja nepozabno doživetje, saj ga obišče nepregledna množica glasbenih navdušencev, ki skupaj z nastopajočimi skupinami ustvarijo pravo festivalsko vzdušje. Lani je Aerodrome festival obiskalo več kot 125.000 obiskovalcev.

Organizator prireditve, avstrijsko podjetje Artist Marketing GMBH, je letošnje dogajanje razdelil na štiri prireditvene prostore.
Veliki oder (Rockstage), pod katerim se lahko zbere do 60.000 ljudi, mali oder (FM4 Stage), kjer lahko glasbeni nastop spremlja do 5000 ljudi ter dva prireditvena šotora.
Club Tent, kjer bo poskrbljeno za odjemalce elektronske glasbe in Rage Tent, kjer se bodo na svoj račun prišli navdušenci nad težkimi kitarskimi zvoki.

Na prizorišču festivala bo poskrbljeno za kampiranje (ob nakupu vstopnice je kampiranje brezplačno), parkirišča in prvo pomoč. Obiskovalcem so na razpolago tudi trgovina, internet kotiček, dva bankomata, zabaviščni park, različne stojnice, kjer se je mogoče oskrbeti s hrano in pijačo ter mnogo drugih storitev, ki med potekom festivala omogočajo brezskrbno uživanje ob glasbeni ponudbi.

 - thumbnail