v rubriki dogodki:
.. / / / 29.07.2000

AG: Actiwave: Freedom (5.8.)

"Konge dodajo house glasbi ritmiko, naredijo ga še bolj dinamičnega. Povečan ritem pa sprošča in povečuje glasbene užitke, seveda tistim, ki so dovzetni za bolj kompleksni nivo glasbe," je dejal DJ Benjamin v intervjuju za revijo Antena.

DJ Benjamin bo skupaj s kongoisti, Kazumi Kongo Session, v tem večeru nastopil tudi v Mezaninu AG in s tem popestril svoj glasbeni nastop. S kongoistoma, ki prihajata iz notranjosti afriške celine, živita pa v Ljubljani, se je spoznal preko skupnih prijateljev. Do sodelovanja je prišlo, ko je želel izpopolniti svoj set s komponento performansa v živo. Za naslednje nastope sta se odločila sama izdelati tudi nove instrumente, s katerimi bodo svoj skupni nastop naredili še pestrejši in kvalitetnejši.

V Dance Loungu pa je osrednji gost večera poleg Sputnika in Crazy Lemona tokrat Matthew Bell (na sliki) iz Avstrije.

Bell se z didžejanjem ukvarja že od '90 leta. Njegov stil je techno - progressive - deep house, ki ga najraje vrti s plošč založb Kanzleramt , Tresor, Force Inc, Drum Code, Confused, NovaMute, Harthouse, Svek, Yoshi Toshi, Kurbel, idr. Bell je eden izmed promotorjev in vzpodbujevalcev razvoja party scene v Innsbrucku, od koder prihaja. Leta '99 pa je z DJ Felipejem z Dunaja združil moči v Titan Production, booking agenciji in založbi, pri kateri bo kmalu izšla tudi njegova najnovejša miksana zgoščenka.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.