v rubriki dogodki:
.. / / / 22.09.2011 08:25

Atari Teenage Riot prihajajo v Kino Šiška

Besede kot so inovator dandanes izrekamo prepogosto, ko pa se omenja Alec Empire, je težko povedati kaj drugega o njem. Nedvomno leta pred svojim časom nadvse angažirani glasbenik tako v zasedbi Atari Teenage Riot kot v obdobju samostojne kariere svojo kontroverzno glasbo ustvarja že dobrih 20 let, ob čemer le-ta še vedno zveni kot nič drugega na tej zemlji.

V soorganizaciji Channel Zero in Kino Šiška k nam prihajajo vstajeni pionirji digitalnega hardcora Atari Teenage Riot z Alec Empirejem na čelu.

Odlična nova plošča Is This Hyperreal?, ki je uradno izšla 20. 6. 2011, ter suverena odrska kondicija sta garancija za polnokrvno koncertno doživetje! Za prvi hrupni naboj v polnokrven elektronski večer pa bo poskrbel prekmurski duet It's everyone else.

Atari Teenage Riot je nemška zasedba, ki je tokom devetdesetih let vnesla novo dozo radikalnosti v idejo glasbe na elektronskih instrumentih ter jo pretvorila v novo punk mutacijo pod imenom "digital hardcore".

V vsem tem času se je veliko govorilo o besnih nastopih dveh fantov in deklet, njihovi založniški hiši Digital Hardcore Recordings, ki je negovala podobne zasedbe, proti sistemu naravnanih sporočilih ter prijateljstvih z zasedbami Beastie Boys, Rage Against The Machine, Wu-Tang Clan in Beck, pri čemer sta še posebej prednjačila frontman Alec Empire in mračna princesa Hanin Elias.

S podzemnimi antemami kot so Destroy 2000 Years Of Culture, Delete Yourself!, Deutchland (Has Got To Die) in Start The Riot so v mestu, v katerem se je odvijal največji festival elektronske glasbe, zakrivili posrečen koncept eskapistične elektronske plesne glasbe, katere vrednost se meri v bitih.

Prvinska zasedba je po koncu viharne kariere pred desetimi leti ves čas ostajala inspiracija mnogim privržencem, na njihovo veselje pa so prenovljeni ATR v lanskem letu prekinili svoj dolgoletni molk ter se v času vzpenjanja mlajših naslednikov Crystal Castles vrnili z udarnimi nastopi, novim singlom Activate ter albumom Is This Hyperreal? (Dim Mak), na katerem se predstavi nov član MC CX Kidtronik (Saul Williams, Nine Inch Nails). Žal se Hanin Elias v bend ni vrnila, zato pa se je mikrofona oprijela Nic Endo, ki je z ATR sodelovala že koncem 90-ih let.

It's everyone else (Slo)

It's everyone else vas popeljeta na glasbeni vlak smrti. Z dvema sintetizatorjema zvoka, samplerjem in dvema vokaloma proizvajata shizofren zvok, ki je prepreden tako z žalostno melodiko kot tudi z niansami surovosti in brutalne iskrenosti.

Žanrsko težko določljiva, kažeta razmerja med tehnopunkom, noisom in psihadelično melodiko. Obetata napad na predsodke in plemensko miniranje apokaliptičnih domišljijskih pokrajin.

Začetki It's everyone else segajo v leto 2009, ko sta ustvarjalne moči združila Lucijan Prelog in Pika Golob. Po nekaj začetnih koncertih je sledil preizkus na karavani Klubskega Maratona 2010 Radia študent. Trenutno kujeta skrivne načrte.

- za Channel Zero in Kino Šiška

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Atari Teenage Riot prihajao v Kino Šiška - thumbnail

Atari Teenage Riot prihajao v Kino Šiška