v rubriki dogodki:
.. / / / 22.02.2002

AG: Evropska premiera: Sven Vaeth - Fire World Tour 2002

Ob zadnjem nastopu v Sloveniji je Sven Vaeth dejal, da se ponovno vrne ob izidu novega albuma v začetku leta 2002. Obljubo je držal. Gostuje na tradicionalni marčevski datum. Tokrat ob začetku turneje za novi albuma Fire!

Prvič je Sven Vaeth Ambasado Gavioli obiskal ob izidu preporodnega albuma Fusion leta '98; drugič leta '99, ob izidu remiks albuma Six in the Mix; tretjič, v sklopu turneje Sven Väth - Contact Tour 2000, ki je spremljala izid albuma Contact; tokrat pri nas odpira evropski del turneje Fire istoimenskega albuma, ki bo izšel konec marca.

Sven Vaeth je svojo klubsko pot pričel leta 1982 v klubu Dorian Gray v Frankfurtu, kjer se je iz navadnega klubskega obiskovalca prelevil v didžeja. Njegov glasbeni slog se je z leti pričel odmikati od takrat priljubljenih glasbenih zvrsti. V sredini osemdesetih je bilo v njegovih setih že čutiti vplive chikaškega housea.

Nekoliko bolj komercialno stran njegovega zgodnjega ustvarjanja predstavlja projekt OFF, s katerim je za nekaj časa postal celo ljubljenec nemških najstnic. Toda bolj ga je privlačila ameriška underground glasbena scena, ki jo je do pričetka devetdesetih uspešno vpeljal tudi v nemške klube, sam pa je hkrati s tem postal mednarodno iskani DJ in producent.

Leta '88 je odprl klub Omen v Frankfurtu. Z njim se je odprlo novo poglavje v nemški klubski zgodovini. Vseskozi tudi produkcijsko kreativen je Sven Vaeth ustanovil lastni založbi Harthouse in Eye Q, ki sta postali temelj t.i. frankfurtskega hard trance zvoka. Vaethovi prelomni albumi so bili Accident In Paradise, Harlequin, The Robot and The Ballet Dancer, leta 97' pa je prišlo do prekinitve delovnega odnosa med njim ter preostalimi poslovnimi partnerji teh dveh založb. Umetnik se je umaknil v samoto studia, kjer je sproduciral nov album, ki ga je izdal pri založbi Virgin.

V letu '98 je bil na policah Fusion, s katerim se je Sven vrnil na svetovne lestvice ter se podal na svetovno turnejo v okviru izdanega albuma. Ob tem dogodku je bil prvič tudi gost AG. V letu '99 je sledil album Six in the Mix, na katerem je remiksiral komade iz Fusiona, ter ponovna turneja. Tretjič je bil na poti okoli sveta z albumom Contact, ustavil se je seveda tudi pri nas. Sven je medtem izdal še Retrospective 1990 - 1997, pred kratkim pa tudi Je T´Aime... Moi Non Plus (feat. Miss Kittin), predelavo ležernega francoskega ljubezenskega napeva.

Kadar Sven ni na potovanjih ali v studiu se posveča svoji agenciji Cocoon, ki organizira klubske večere v svetovno znanih klubih, skrbi za booking top DJ-ev, ter izdaja zgoščenke in vinilke.
Uvod v Svenov set ponovno pripada DJ Sputniku, stalnemu glasbenemu sodelavcu AG, v Mezaninu pa Jamie Lewis iz založbe Purple Music v Švici ter Eddy the Fish.

Zvezdniški marec pa bo z nastopom 30.marca zaključil Laurent Garnier.

European Premiere: Sven Vaeth on Fire World Tour 2002
Dance Lounge
Introduction: Sputnik
Sven Vaeth

Mezanine
Jamie Lewis
Eddy the Fish

Voice: Alex Doanati

Ambasada Gavioli, Izola, 2. marec, 24.00h ...

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Sven Vaeth - thumbnail

Sven Vaeth