v rubriki dogodki:
.. / / / 24.01.2003

Danny Howells v Ambasadi Gavioli

Evolucija je, še posebej v umetnosti, neustavljivi proces. Klasična razdelitev na tehno, house in trance se počasi a zanesljivo izgublja, na plesišča pa prihajajo nove, sveže glasbene zvrsti. Po uspešnih eventih z artisti kot so Steve Lawler, Sander Kleinenberg, Dave Seaman in Paul Van Dyk, Ambasada Gavioli z navdušenjem pozdravlja prihod trenutno najbolj vroče zvezde progressive house zvoka - Dannya Howellsa.

Danny Howells bo 1. febbruarja 2003 v sodelovanju s založbo GLOBAL UNDERGROUND nastopil kot naslednji nenadomestljivi člen v predstavitvi tega popularnega zvoka, čigar avtorske kreacije polnijo domala vse pomembnejše svetovne centre elektronske plesne zabave.

Zelo malo je didžejev, ki v današnjem svetu plesne glasbe izstopajo, toda Danny Howells je nedvomno eden izmed njih. Od zgodnjih glasbenih začetkov v domačem Hastingsu, pa vse do več kot deseturnih setov v New Yorku je njegova popolna ljubezen do vsakršne glasbe ostala nespremenjena. Z več kot 12 leti izkušenj je Danny postal mednarodna zvezda v prevem pomenu besede.

Njegov vročični urnik ga redno vodi po vsej Evropi, Severni in Južni Ameriki, Aziji in Avstraliji. Na letališčih se tako pogosto izgubita njegova prtljaga in kovček s ploščami, njegove didžejske sposobnosti pa ne. Vrtel je že v najuglednejših svetovnih klubih in bil rezident v preročiščih kot Renaissance, Twilo, Ministry of Sound, Home ipd. tako da ni naključje, da je bil pri reviji DJ Magazine tri leta zapored uvrščen med 20 najboljših didžejev na svetu.

Howellsov zvok opisan kot "deepsexyfuturistictechfunkhouse", ki pretresa plesišča širom po svetu, je edinstveno eklektičen. V obdobju didžejskih klonov in izključno promocijskih 'jezdecev', ki vrtijo samo plošče, ki jim jih pošlje založba, pa je njegov didžejski stil osvežujoče raznolik in izviren. V miks bo z veliko mero samozavesti in tehničnega perfekcionizma vpletel vse od diska, prek deep housea, do trancea. Takoj je moč opaziti, da glasbo, ki jo vrti natančno izbere.

Svojega slovesa pa Danny ni ustvaril samo v klubih, temveč je bil zelo ustvarjalen tudi v studiju. Albumi za Global Underground (serija NuBreed z Nickom Warrenom), Renaissance in njegova lastna serija miksov Nocturnal Frequencies so le bolj razvpita dela iz nenehno naraščajočega repertoarja zelo uspešnih komadov napisanih pod imenom Squelch (Crash) in Science Dept. (Breathe) skupaj z Dickom Trevorjem in priznanih remiksov za različne artiste od Robbiea Williamsa do Briana Transeauja in Davida Moralesa.

Danny ima pred seboj še svetlejšo prihodnost, saj bo kmalu zablestel kot pravi zvezdnik in vzburkal nove valove v mirujočem morju klubskih ikon.

Danny Howells - thumbnail

Danny Howells