v rubriki dogodki:
.. / / / 16.05.2002

AG: Fashion Globe Byte IV by Smint

Ambasada Gavioli 17. maja pripravlja že četrto, tradicionalno srečanje mode in glasbe v klubskem ambientu. Pomladne smernice v klubskem imidžu in elektronski plesni glasbi bodo predstavljene v dveh modnih revijah (Renaissance Lounge in Mezanine) ter setu Sanderja Kleinenberga, ki bo s progressivo odlično nadgradil lanskoletni trance ep s Paulom van Dykom. V modno - glasbeni noči bo s Kleinenbergom moči združil še Jose de Divina, rezident ibiškega Space-a, ki v AG poleg balearskega seta prinaša tudi blagovno znamko Renaissance. Eddy the Fish in Mario Marolt pa bosta v Mezaninu predstavila njun najnovejši skupni komad Sax Vibes, ki je izšel na založbi Sound Good Club.

SANDER KLEINENBERG je pričel vrteti pri petnajstih letih. Sprva njegov slog ni bil profiliran, vrtel je vse od rocka pa do zgodnjih plesno orientiranih plošč. Slednje so se mu še najbolj vtisnile v srce, zato je sklenil, da svojo glasbeno pot nadaljuje v tej smeri.

Prve samostojne plošče je izdajal na založbah Wonka, Superstition in Strictly Rhythm - na tej vplivni ameriški založbi se je Kleinenberg pojavil kot eden prvih evropskih artistov. Njegove uspešne izdaje so Four Seasons EP 1, 2, 3. Lansko leto je njegovo perspektivno kvaliteto opazila tudi založba Global Underground. Pri njih je v zbirki NuBreed izdal dvojni miks CD.

Kot DJ vrti v številnih svetovnih klubih, med drugim tudi v pariškem Rexu, Space-u na Ibizi in Caf d'Anvers v Antwerpnu. Rezidence ima v klubih Asta v rodnem Haagu, amsterdamskih Mazzo-ju, Chemistry-ju ter sedaj že bivšem Roxy-ju. Njegov verjetno največji dosežek doslej pa je rezidentsko mesto v angleškem superklubu Gatecrasherju, kjer je pravi polet dobila tudi kariera Paula van Dyka. Vrtel je tudi na večjih nizozemskih festivalih kot so Lowlands, Dance Valey in New Frontier.

Njegov glasbeni stil je z leti dozoreval. Dandanes ga prepoznamo kot funky mešanico temačnega in seksi ameriškega groova ter atmosferičnega, uplifting trancea. Pri svojem delu nikoli ne spušča komada za komadom. Svojo publiko raje draži z odlomki, ki jih pripelje do resnično vročičnega vzdušja.

V novo tisočletje se je Sander Kleinenberg podal z lastnimi klubskimi večeri Earth v amsterdamskem Milky Wayu. Naredil je tudi nekaj odmevnih remiksov za Oliverja Lieba, Destinys Child in Junkie XL. Njegovi izdaji My Lexicon in Sacred sta se znašli na vidnem mestu v DJ kovčkih svetovnih zvezd Sashe, Peta Tonga, Seba Fontaina, idr. Sasha je ta dva komada celo uporabil na svojem Global Underground Ibiza albumu. Leto 2000 pa je Sander Kleinenberg zaključil z lastnim albumom.

JOSE DE DIVINA
Da je klub Space na Ibizi nekaj posebnega ni dvoma. Ne zaradi dnevnega dogajanja, didžejev, ki tam vrtijo, ali odštekane publike, temveč zaradi tega, kar predstavlja. Space se zdi kot uradna potrditev, da je klubska kultura na višku svoje slave. Klub se odpre zgodaj zjutraj in zapre pozno popoldne. Občasno se zabave zavlečejo v noč. V notranjem, temnem 'main room-u' se vrti tehno. Na sončni in svetli terasi house. Resnična lepota kluba Space je mešanica ljudi, ki prihajajo iz različnih scen, stičišča nebes in pekla: tehno freaky, fetišisti, glamurozneži, psychedelic transerji, običajni ljudje, houserji, itd. Množico v Space-u družijo občutki enotnosti, leta so tu nepomembna. Vse kar šteje, je odnos.

Jose de Divina to čudovito množico s svojimi balearskimi seti razveseljuje že od leta '95 dalje. V letu '99 je skupaj s Carlom Coxom zmiksal kompilacijo Ibiza 1999. Občutenje poletja, svobode in strpnosti bo prenesel tudi v modni večer Ambasade Gavioli ... v slogu ibiških večerov Renaissance bo tokrat tudi ambient slovenskega kluba.

Fashion Globe Byte IV by Smint

Letošnji modni dogodek se bo odvijal v dveh delih.

Prvi bo potekal na spodnjem plesišču kluba in bo zasnovan kot prejšnja leta. Na njem se bodo predstavile v klubskem življenju priljubljene blagovne znamke oblačil ter modnih dodatkov, kopalna moda letošnjega poletja ter modna oblikovalka Pella K z lastnimi kreacijami.

V Mezaninu pa bo ekskluzivna modna revija spodnjega perila, krzna ter 'hair show'.

Renaissance Lounge Central Event

Trend Station Kaos s 'KAOS Look-om' predstavlja klubski ter street-style slog, ki posega izven okvirov klasičnega večernega in pouličnega oblačenja. Kaos Look je igriv, zabaven, drzen, seksi in neskončno 'trendy'.

Undercolors of Benetton na letošnjem dogodku sodeluje s kopalno modo. Že dve leti zapored občudujemo njihove razigrane in hkrati erotične modele za zasebne trenutke ter poletne mokre užitke.

Body And The Street se imenuje street-style project, ki vam ga bosta na mladih telesih predstavila modna oblikovalka Pella K in pop umetnik Ron.

Poleg navedenih pa se bosta letos na pisti predstavili še blagovni znamki oblačil Phard (Pop Corn) in No Name. Z modnimi dodatki pa bodo sodelovali: Fossil (ure, sončna očala, idr.), Kipling (torbe, nahrbtniki) in Optika Salobir (očala).

Dogodek osrednjega plesišča bodo popestrili še: performans z ognjem, video animacije Blanc ter posebna dekoracija in animacija klubskih večerov Renaissance.

Exclusive Mezanine Lejaby event

Perilo Lejaby, ki se v Franciji uvršča med najbolj cenjeno blagovno znamko, lahko brez zadržkov označimo za napovedovalca trendov. Najnovejši modni kriki se odražajo tako v krojih, barvah kot tudi uporabljenih materialih. V ta namen si Lejaby pridobi ekskluzivno licenco uporabe določenega materiala.

Načelo: "Biti nekaj posebnega" blagovna znamka Lejaby uresničuje tudi s trendovskimi oblikami modelov za neklasične velikosti. Na ekskluzivni modni reviji Fashion Globe Byte IV bo predstavljena aktualna pomladanska kolekcija, ki je že na voljo v trgovini SABA, edinemu prodajnemu zastopniku Lejaby v Sloveniji. Hkrati pa bo predstavljen tudi modni napovednik za jesen/zimo 2002/03.

In še modni namig: TWIGY, 70. leta

Krznarstvo Korošec. O kakovosti izdelkov krznarstva KOROŠEC priča 18 letna tradicija izdelovanja in predelave konfekcije iz naravnega krzna. Poleg tega, da nas krzneni plašči, jakne in pokrivala ubranijo tudi pred najbolj strupenim mrazom, so krznena oblačila in dodatki zaradi svojega prestiža in estetske vrednosti sestavni del mode.

Na tokratnem ekskluzivnem modnem dogodku bo krznarstvo KOROŠEC predstavilo modne trende za prihajajočo sezono. Pestrost barv, kombinacije različnih krznenih površin in razni dekorativni dodatki so novosti, ki bodo navduševale različne generacije. Predstavljena bo tudi kolekcija za mlade.

Hair show by Petra Maček (Frizerstvo In). Kolekcija pričesk je oblikovana pod vodstvom frizerske mojstrice Petre Maček, ki prihaja iz Frizerstva IN na Prevaljah; svoje strokovno znanje vsako leto dopolnjuje v Londonu, na seminarjih dveh največjih hiš frizerske mode: Tony & Guy ter Vidal Sasoon. Najnovejše smernice nato pretvarja v lastne kreacije, pričeske pa oblikuje med drugim za slovenske časopisne modne medije kot so Ona, Modna Jana in Glamur, gostuje na slovenskih gala modnih prireditvah, med njimi so Najbolje oblečeni Slovenci, ter modnih revijah vodilnih proizvajalcev oblačil in perila v Sloveniji in tujini.

Modele najnovejših kolekcij Frizerstva IN in Petre Maček lahko zasledite v slovenskih modnih časopisih kot so Salon, Hair Fashion, Modna Jana, Ona, Glamur in Lepota.

Manekenke in manekene ekskluzivnega dogodka v Mezaninu Ambasade Gavioli bo obulo Čevljarstvo Lopatec, piko na i pa bodo dodali modni dodatki Slowatch.

Za pričeske manekenov in manekenk, ki bodo nastopali na obeh revijah, bo poskrbela izurjena frizerska ekipa iz Salona Mali. Salon Mali je stalni spremljevalec vseh dosedanjih prireditev Fashion Globe Byte. Tudi letos bodo ustvarjali lasne kreacije za vse nastopajoče na prireditvi. Frizerska ekipa Salona Mali si vsako leto nabira izkušnje na izobraževanju v tujini ter z obiski svetovnih frizerskih prireditev in sejmov. Aktualne sezonske trende in zapovedi učinkovito vnašajo v slovenski prostor ter na vsakoletno modno prireditev v AG.

S kozmetiko Manhattan in Wella bo nastopajoče naličila priznana slovenska umetnica ličenja Bilka Baloh. Stilistična celota prireditve Fashion Globe Byte IV by Smint tudi letos pripada stilistki Špeli Koselj, fotografija priznanemu slovenskemu modnemu fotografu Deanu Dubokoviču.

Generalni sponzor letošnje prireditve Fashion Globe Byte IV je Smint. Ostali sponzorji so Cafe Galerija, Shark, Turistična agencija Relax, L'Oreal in Absolute.

Renaissance

Fashion Globe Byte IV by Smint

Renaissance Lounge
Sander Kleinenberg (Global Underground)
Jose de Divina (Renaissance, klub Space, Ibiza)
Crazy Lemon

Vox-ex-machina: Mc Flasher

Mezanine
Eddy the Fish
Joe Montana
Mario Marolt - LIVE ON SAX! (Rotor, SLO)

17. Ambasada Gavioli, Izola: 23.00h - 8.00h

Za Ambasado Gavioli

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

AG Renaissance - thumbnail

AG Renaissance