v rubriki dogodki:
.. / / / 03.09.2003

AG: Nick Warren

Nazadnje je Ambasada Gavioli artista založbe Global Underground gostila na predzadnjo avgustovsko noč. Po izredno dobrem uvodu didžeja, ki je že vrtel v Ambasadi, Koksija, je tudi tokrat Steve Lawler navdušil prisotne. V tokratnem večeru bo gost Nick Warren, ki je prav tako eden vidnejših predstavnikov te založbe ter progresivnega glasbenega stila.

Prvi jesenski dogodek se nam obeta 20. septembra, na katerem bo prav tako gostoval eden od velikanov založbe GU. Pred kratkim je izdal dvojno kompilacijo serije Nu Breed z naslovom Rejkyavik. Zgoščenki se dodobra razlikujeta, saj na prvem cd-ju se nahaja zelo počasna, chill out glasba, primerna za afterje. Druga vsebuje značilno basovsko linijo ter izredno trendovske progresivne produkcije, značilne za to založbo.

Bristolčan Nick Warren je tako, kot večina drugih didžejev, v poznih osemdesetih bil pod vplivom punka, reggaeja ter seveda housea. Po nekaj letih vrtenja različne glasbe v različnih klubih, je Nick ustvaril lastne večere v klubu Wiggle, kjer je skupaj s prijateljem poskušal uvesti novo moderno glasbo, ki je sprva bila popularna v Ameriki.

Prva večja priložnost mu je bila ponujena v novo nastalem klubu Vision. Tam je spoznal nekaj članov skupine Massive Attack, ki so ga kmalu zatem povabili na njihovo turnejo. Kar nekaj časa je skupaj z njimi nastopal, kot njihov uradni didžej. V tem obdobju je poskušal izoblikovati svoj edinstveni stil, kateremu je pripomogla lastna produkcija s pomočjo Massive Attack remixing teama.

Istočasno je pridobival naklonjenost publike, ki ga je vse skozi bolj in bolj zaznavala. Naslednji korak so bili mediji, še zlasti revije o glasbi, ki so prav tako zaznali njegov edinstveni izraz skozi glasbo.

Ko je zapustil skupino Massive Attack, je skupaj s še enim bristolskim producentom Jodyjem Wisternhoffom leta 1994 ustanovil duo Way Out West. Zaslovela sta s progresivnim house hitom Ajare, ki je takoj po izidu zasedel vrhove nekaterih svetovnih klubskih lestvic. Nekaj let zatem je izšel še večji hit The Gift, pod katerega sta se prav tako podpisala Nick in Jody. S tem sta še bolj poudarila svoji glasbeni sposobnosti ter zaslužila aplavze vseh fanov elektronske glasbe. Dosežek se je opazil tudi na lestvici Top Of The Pops, ki je Nicka Warrena uvrstila med superstar didžeje.

Tako je vse do današnjega dneva obdržal naslov super zvezdnika elektronske glasbe, kateremu je priča dvojna kompilacija Rejkyavik, ki jo je posnel na čudovitem irskem otoku.

* Nick Warren (Global Underground)
* Koksi
* Robert G. Roy
* Dave Manali

Ambasada Gavioli, Izola, 20. september 2003 , 23.00h - ...

Press Office Ambasada Gavioli

Nick Warren v Ambasadi Gavioli - thumbnail

Nick Warren v Ambasadi Gavioli